Elämäni eläimet Jampan villieläinhoitolaVesa Kontiainen

Hauskoja, liikuttavia, opettavaisia ja värikkäitä eläintarinoita mieheltä, jolle villieläinten pelastaminen ja hyvinvointi on sydämen asia.

Vuonna 2017 Jarmo Lautamäki perusti villieläinten hoitamiseen ja auttamiseen keskittyneen Elämäni eläimet ry:n, joka tunnetaan paremmin Jampan eläinhoitolana. Lautamäen ohjenuora on, ettei mitään eläintä saa jättää hädänalaiseen tilaan. Hoitolaan tuodaan vuosittain 200–300 mitä erilaisinta eläinpotilasta.
Kirjassa Lautamäki kertoo kymmeniä erilaisia eläinpelastustarinoita vuosien varrelta. Useimmiten ne päättyvät onnellisesti, mutta monta kerta apu on tullut myös liian myöhään. Hän kuvaa, kuinka eläimet suhtautuvat pelastajaansa eri tavoin ja kuinka viisaita ne ovat.
Kaikkea odottamatonta voi tapahtua, ja pelastustöitä tehdään välillä mitä erikoisimmissa paikoissa. Pelastustarinoita on joutsenista, oravista, siileistä, viirupöllöistä, mäyristä, näädistä sekä kymmenistä muista lajeista.

Koskettava kirja antaa ajattelemisen aihetta, ja meistä jokainen voi miettiä omaa suhtautumistaan eläimiin ja niiden hätään.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2023, viikolla 11
Sivumäärä: n. 250 s.
Koko: 170 x 240 mm
Sidosasu: Sidottu, kuvaliite
Kirjastoluokka: 50.19
Kovakantisen ISBN: 9789523756786
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523756793
Äänikirjan ISBN: 9789523756809

Muuta: Kansi: Jatta Hirvisaari/Taittopalvelu Yliveto Oy, Kannen kuva: Jaakko Avikainen/ Kaakon Viestintä Oy

Kirjan laji

Muita luonto- ja eläinaiheisia

Rantojen laulavat linnutRiku Cajander – Juha Sjöholm – Tero Linjama

Meren ja järvien rannoilla elävien vesilintujen lauluäänet nyt koottuna yhteen kirjaan. Kirjassa on esitelty noin 90 keskeistä lajia. Lintujen äänet kuunneltavissa kirjan QR-koodien avulla missä tahansa, missä on nettiyhteys.

Etelä-Suomen retkeilyopas 1Raija Hentman

Heti pääkaupunkiseudun tuntumasta löytyy viisi kansallispuistoa sekä lukemattomia luonnonsuojelu-, virkistys-, retkeily- ja ulkoilualueita

Uusi pääkaupunkiseudun retkeilyopasRaija Hentman

Kaikki pääkaupunkiseudun retkeily- ja ulkoilukohteet koottuna yksiin kansiin. Kohteita on lähes 150 saaristosta sisämaahan.

Suomalainen susiErkki Pulliainen & Lassi Rautiainen

VUODEN LUONTOKIRJA 2019. Suomalaisesta sudesta ja sen elintavoista kertova kirja on kuvitettu tunnetun luontokuvaajan, Lassi Rautiaisen, ainutlaatuisin kuvin.

Sään ääri-ilmiöt ja ilmastonmuutosLea Saukkonen

Meteorologi Lea Saukkonen selvittää kirjassaan, millaisia sään ääri-ilmiöt ovat eri puolilla maailmaa ja mikä niitä synnyttää.