Elämäni eläimet Jampan villieläinhoitolaVesa Kontiainen

Hauskoja, liikuttavia, opettavaisia ja värikkäitä eläintarinoita mieheltä, jolle villieläinten pelastaminen ja hyvinvointi on sydämen asia.

Vuonna 2017 Jarmo Lautamäki perusti villieläinten hoitamiseen ja auttamiseen keskittyneen Elämäni eläimet ry:n, joka tunnetaan paremmin Jampan eläinhoitolana. Lautamäen ohjenuora on, ettei mitään eläintä saa jättää hädänalaiseen tilaan. Hoitolaan tuodaan vuosittain 200–300 mitä erilaisinta eläinpotilasta.
Kirjassa Lautamäki kertoo kymmeniä erilaisia eläinpelastustarinoita vuosien varrelta. Useimmiten ne päättyvät onnellisesti, mutta monta kerta apu on tullut myös liian myöhään. Hän kuvaa, kuinka eläimet suhtautuvat pelastajaansa eri tavoin ja kuinka viisaita ne ovat.
Kaikkea odottamatonta voi tapahtua, ja pelastustöitä tehdään välillä mitä erikoisimmissa paikoissa. Pelastustarinoita on joutsenista, oravista, siileistä, viirupöllöistä, mäyristä, näädistä sekä kymmenistä muista lajeista.

Koskettava kirja antaa ajattelemisen aihetta, ja meistä jokainen voi miettiä omaa suhtautumistaan eläimiin ja niiden hätään.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2023, viikolla 11
Sivumäärä: n. 250 s.
Koko: 170 x 240 mm
Sidosasu: Sidottu, kuvaliite
Kirjastoluokka: 50.19
Kovakantisen ISBN: 9789523756786
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523756793
Äänikirjan ISBN: 9789523756809

Muuta: Kansi: Jatta Hirvisaari/Taittopalvelu Yliveto Oy, Kannen kuva: Jaakko Avikainen/ Kaakon Viestintä Oy

Kirjan laji

Muita luonto- ja eläinaiheisia

VaellustarinoitaJouni Laaksonen

Laaksosen retkitarinat vievät lukijan upeisiin luontoelämyksiin – myös tunnetuimpien retkikohteiden ulkopuolelle. Pääosa kirjan tarinoista kertoo Suomessa tehdyistä vaelluksista, mutta mukana on kertomuksia myös muista maista.

Suomalainen susiErkki Pulliainen & Lassi Rautiainen

VUODEN LUONTOKIRJA 2019. Suomalaisesta sudesta ja sen elintavoista kertova kirja on kuvitettu tunnetun luontokuvaajan, Lassi Rautiaisen, ainutlaatuisin kuvin.

Valtameret ja ilmastonmuutosJessica Haapkylä

Kirja kuvaa niitä positiivisia mahdollisuuksia, joita meret tarjoavat meille taistelussa ilmastonmuutosta vastaan ja miten me voimme parantaa merten tilaa.

Uusi Etelä-Suomen retkeilyopas 1Raija Hentman

Täysin uudistettu laitos, 75 uutta retkikohdetta

Uusi pääkaupunkiseudun retkeilyopasRaija Hentman

Kaikki pääkaupunkiseudun retkeily- ja ulkoilukohteet koottuna yksiin kansiin. Kohteita on lähes 150 saaristosta sisämaahan.