Miehiltä kielletty Christina Wahldén

Paikka, joka on pyhitetty vain naisille. Kaivosyhtiö, jolle mikään ei ole pyhää. Murha, jonka tekijä on löydettävä, ennen kuin on liian myöhäistä.

Paikallinen poliitikko löytyy Darwinin oikeustalosta murhattuna. Tämä on hiljattain antanut kaivosyhtiölle luvan suorittaa kaivauksia paikalla, joka on alkuperäisväestölle pyhä. Gulgulan synnytysluola, jota alkuperäisväestön naiset ovat käyttäneet tuhansien vuosien ajan, on vaarassa tuhoutua. Raivostuneet mielenosoittajat painostavat poliitikkoja ja poliisia.
Murhaa tutkivat Jess ja Bluey saavat todeta, että tapaus on paitsi monimutkainen, myös erittäin tulenarka. Jännite kaupungissa kasvaa kasvamistaan.
Jessille tapaus on erityisen vaikea, sillä hänen on kuulusteltava niin ystäviään kuin sukulaisiaankin. Voisiko joku alkuperäiskansaan kuuluva todella olla teosta vastuussa?

Darwin-sarjasta tekee erityisen kiinnostavan kirjailijan perehtyneisyys Australian alkuperäisväestön kulttuuriin ja historiaan. Niin ympäristö kuin henkilöhahmotkin on kuvattu mukaansatempaavan taidokkaasti.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 5/2023, viikolla 18
Sivumäärä: n. 400 s.
Koko: 135 x 215 mm
Kirjastoluokka: 84.2
Kovakantisen ISBN: 9789523756694
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523756717
Äänikirjan ISBN: 9789523756700

Muuta: Suomennos Jänis Louhivuori, Kansi: Jatta Hirvisaari/Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

sarjassa aiemmin ilmestynyt

Älä puhu kuolleistaChristina Wahldén

Darwin-sarjan aloitusosassa ruotsalaisopiskelija kohtaa Australian pimeän puolen.

SyklonivaroitusChristina Wahldén

Kiitetyn Darwin-sarjan toisessa osassa luonto ja ihminen näyttävät kauhistuttavimmat kasvonsa.