Myrskyn silmään Thomas Rydahl

Dekkaritrilogian itsenäinen päätösosa vie lukijan Fuerteventuran Erakon, Erhard Jørgensenin menneisyyden salaisuuksiin ja Kanariansaarten pimeälle puolelle.

Erhard piilottelee hippileirissä, mutta vanha vihollinen löytää hänet pyytääkseen apua. Puoliksi pakotettuna Erhard ryhtyy tutkimaan katolisessa orpokodissa tapahtunutta nuoren tytön murhaa.

Fuerteventuralle iskevä hiekkamyrsky on tehdä kaikki hulluiksi. Sen saartamaksi joutuu myös kuuluisa rikoskirjailija Celesta Almud Almeida.
Kustantaja painostaa Celestaa kirjoittamaan uuden bestsellerin, mutta tämä on kiinnostuneempi Erakosta, salaperäisestä yhdeksänsormisesta tanskalaisesta, jonka sanotaan tehneen useita rikoksia.

Tutkiessaan Erhardin menneisyyttä Celesta ajautuu liian lähelle Kanarian mahtavaa mafiaa. Nimellä ”Kolme paavia” tunnettu rikollisjärjestö on piinannut saaria vuosikaudet. Nyt he ovat päättäneet raivata niin Erhardin kuin Celestankin tieltään.

Thomas Rydahlin loistava viipyilevä kirjoitustyyli nostaa rikoskirjallisuuden laatutason aivan uudelle tasolle ja uuteen genreen, jota voi hyvällä syyllä kutsua kaunokirjalliseksi dekkariksi.

 

”Upea finaali. Tyylikäs, jännittävä ja tunteita herättävä!” – Politiken

Myrskyn silmään on juuri niin tyylikäs ja ravisteleva, kuin hyvän kirjallisuuden pitää ollakin.” – Berlingske

Trilogia Erhardista ja hänen kokemuksistaan Fuerteventuralla päättyy tavalla, joka lunastaa lupaukset. Kaiken kaikkiaan nämä kolme osaa edustavat ainutlaatuista ja innovatiivista virstanpylvästä tanskalaisessa viihdekirjallisuudessa.” – Litteratursiden.dk

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2020, viikolla 34
Sivumäärä: 543 s.
Koko: 155 x 210 mm
Sidosasu: Sidottu, suojapaperi
Kirjastoluokka: 84.2
Kovakantisen ISBN: 9789523750548
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523751149

Muuta: Suomennos: Jänis Louhivuori, Kansi: Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Sarjassa aiemmin ilmestyneet

ErakkoThomas Rydahl

Koukuttava, karhea ja sydäntä särkevä rikoskertomus, jonka päähenkilö on kaukana tavanomaisesta.Vuonna 2015 kirja sai Tanskan parhaan rikosromaanin palkinnon sekä pohjoismaisen Lasiavain-palkinnon.

PaossaThomas Rydahl

Jännitysromaani kaipauksesta, kadonneista ja vallasta. Kaikki kadonneet eivät halua tulla löydetyiksi.