Kirja: Mies, joka ehdotti naisille äänioikeutta (Antero Karttunen)

Kirja on loppuunmyyty.

Mies, joka ehdotti naisille äänioikeutta Antero Karttunen

Kirja on mielenkiintoinen kuvaus Suomen historian kuohuvista vuosista kiinnostavasta yksilöperspektiivistä katsottuna. Mukana ovat sortovuodet, tie itsenäisyyteen sekä mm. jääkäriliikkeen ja eduskunnan synty. Yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden myöntäminen naisille tasan 100 vuotta sitten mahdollistui osaltaan Kustaa Killisen aloitteista. Kulttuurihistorian suuret nimet Minna Canth ja Juhani Aho olivat Killisen lähipiiriä. Kustaa Killinen oli aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hän harrasti kirjoittamista, runoista sanomalehtikirjoituksiin. Hän oli myös mukana monissa kunnallisissa luottamustehtävissä, esim. Kuopion kaupunginvaltuustossa lähes 40 vuoden ajan. Hänen valtiopäivämiehen uransa teki hänestä oman aikansa valtakunnallisen vaikuttajan.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 9/2006
Sivumäärä: 240 s.
Kirjastoluokka: 99.1

Kirjan laji

Lisää elämänkertoja ja muistelmia

Messi-ilmiöSanjeev Shetty

Läpikuvitettu henkilökuva, joka havainnollistaa Lionel Messin pelillisen nerokkuuden mm. lukuisin graafisin esityksin.

Missä on From?Synnöve From

Kenttäpostia Marskin sotilaspalvelijalta 1938-1943

Mika PoutalaPetri Lahti

Henkilökuva pikaluistelija Mika Poutalasta, joka hävisi olympiamitalin kahdesti muutamalla sadasosasekunnilla. Mikan tarina on ainutlaatuisen kiinnostava ja tunteisiin vetoava.

MbappéLuca Caioli & Cyril Collot

Ensimmäinen Mbappésta kirjoitettu henkilökuva pohjautuu yksinoikeudella annettuihin haastatteluihin, mm. Mbappén omaan kertomukseen Mestareiden liigassa tapahtuneesta läpimurrosta ja huikeasta siirtosopimuksesta. Sekä tietysti Ranskan maailmanmestaruustaistosta Venäjän kisoissa 2018.