Tuore parsa on yksi kevään suosituimmista sesonkiherkuista. Tuoretta kotimaista parsaa on kuitenkin vaikea saada, vaikka Suomessa on täysin mahdollista kasvattaa ihanaa ja terveellistä parsaa. Se menestyy koko Suomessa Lappia myöten.
Parsan kasvattaminen on helppoa, kunhan tietää, mitä tekee ja milloin. Kirjassa neuvotaan, miten aloittaa kasvatus, mitä kaikkea tarvitaan, kuinka edetään ja miten vältetään sudenkuopat. Kun kaiken tekee alusta asti oikein, parsa tuottaa satoa vuosia, jopa parikymmentä vuotta. Tilaakaan ei tarvita paljon, pienenkin rivitalon pihaan saa jo oivan parsamaan.
Kirjassa esitellään myös ruokaohjeita, joista varmasti jokainen löytää uutta inspiraatiota keittiöönsä.
Ilmestymisaika: | 3/2021 |
Sivumäärä: | n. 150 s. |
Koko: | 190 x 220 mm |
Sidosasu: | nidottu, kuvitettu |
Kirjastoluokka: | 67.3 |
Pehmeäkantisen ISBN: | 9789523753426 |
Muuta: kansi Taittopalvelu Yliveto Oy
Suomen tunnetuin yrttiviljelytutkija esittelee kirjassaan 46 uutuusyrttiä ja antaa selkeät ohjeet niiden viljelyyn.
Jo keskikokoinen puutarha on riittävä tuottamaan vuoden vihannekset nelihenkiselle perheelle. Pienellä kasvipalstalla tai parvekeistutuksillakin voi ottaa jo pitkän askeleen kohti omavaraisuutta.
Runsaasti ideoita erityyppisten viherseinien suunnitteluun ja yksityiskohtaiset ohjeet niiden toteuttamiseen.
Kirja kertoo, kuinka köynnöskasveilla voi luoda vehreyttä puutarhaan ja parvekkeelle ja antaa uusia ideoita niiden sijoitteluun.
Käytännöllinen opas kaikenlaiseen kompostointiin sekä kompostista syntyvän humuksen hyödyntämiseen maanparannusaineena.