Kirja: Tikkuja ristiin          (Ulla Vestola - Martti Leppä)

Kirja on loppuunmyyty.

Tikkuja ristiin Kaunista kotiin luonnon materiaaleillaUlla Vestola ja Martti Leppä

Ainutlaatuinen opas kertoo miten luonnonmateriaaleista voi tehdä kauniita, tyylikkäitä ja moderneja koristeita ja hyötyesineitä. Kirja tarjoaa runsaasti ideoita eri vuodenaikoihin: joulua, talvea, pääsiäispöytää, kesäkekkereitä ja pimenevää sadonkorjuun iltaa on upea juhlistaa omien käsien aikaansaannoksilla.

Kirjassa esiteltyjen koristeiden tekeminen on helppoa, sillä mitään erikoistyökaluja ei tarvita eikä tekniikoita tarvitse osata tai opetella. Koko juju on hyvissä ideoissa.

Tyylikkäimmät askartelumateriaalit löytyvät luonnosta, ja lähes mistä tahansa luonnosta löytyvästä voi tehdä kaunista. Ja ihan ilmaiseksi. Pihan kevät- ja syystyöt tuottavat kasan pensaiden oksia, marjat ovat mainioita, risuja ja käpyjä on kaikkialla ja talvipiha koristuu satumaiseksi pelkällä vedellä.

Koristeessa kannattaa antaa yhden materiaalin puhua ja näyttää koko kauneutensa. Tueksi ja kiinnityksiin tarvitaan enintään narua, liimaa, siimaa tai rautalankaa. Harkitun kauniista kiinnityksistä tulee koristeen olennainen osa.

Selkeät, vaihe vaiheelta etenevät ohjeet takaavat onnistuneen lopputuloksen.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2013
Sivumäärä: n. 140 s.
Kirjastoluokka: 65

Muuta: Kansi Ulla Vestola

Kirjan laji

Lisää käsityö- ja kotikirjoja

KouKultani - Virkattuja sukkia ja käsineitäEine Kinnula

Virkkausmestari Eine Kinnulan toinen KouKultani-kirja sisältää suunnittelijan sukka- ja käsinemalleja.

Virkaten ylhäältä alasDora Ohrenstein

Käsityöopas, joka muuttaa käsityksen virkatuista puseroista raskaina ja huonosti istuvina. Kirjan vaatteet virkataan ylhäältä alas yhtenä kappaleena. Ylhäältä alas tekemällä työtä voi sovittaa sen edetessä ja muokata sen kokoa tarpeen mukaan.

Vilukissan kirjosettiSarita Kotkavalkama

Jatkoa suositulle Vilukissan villasukat -kirjalle. Uuden kirjan neulekuviot ja värit vastaavat edellisen kirjan neulemalleja, joten pipot, huivit, lapaset ja myös sukat sopivat kaikki yhteen.

Lumoavaa tuftaustaJohanna Lumila

Tuftaus on kuin maalaisi langalla.Opi uusi tekniikka Suomen tuftaajamestarin ohjeilla.

Vilukissan villasukat miehilleSarita Kotkavalkama

Kirjassa on 15 sukkamallia miehille, jotka haluavat jalkojaan lämmittämään joskus muutakin, kuin tavallisia villasukkia tai perinteisiä Jussi-sukkia.