Kirja: Tikkuja ristiin          (Ulla Vestola - Martti Leppä)

Kirja on loppuunmyyty.

Tikkuja ristiin Kaunista kotiin luonnon materiaaleillaUlla Vestola ja Martti Leppä

Ainutlaatuinen opas kertoo miten luonnonmateriaaleista voi tehdä kauniita, tyylikkäitä ja moderneja koristeita ja hyötyesineitä. Kirja tarjoaa runsaasti ideoita eri vuodenaikoihin: joulua, talvea, pääsiäispöytää, kesäkekkereitä ja pimenevää sadonkorjuun iltaa on upea juhlistaa omien käsien aikaansaannoksilla.

Kirjassa esiteltyjen koristeiden tekeminen on helppoa, sillä mitään erikoistyökaluja ei tarvita eikä tekniikoita tarvitse osata tai opetella. Koko juju on hyvissä ideoissa.

Tyylikkäimmät askartelumateriaalit löytyvät luonnosta, ja lähes mistä tahansa luonnosta löytyvästä voi tehdä kaunista. Ja ihan ilmaiseksi. Pihan kevät- ja syystyöt tuottavat kasan pensaiden oksia, marjat ovat mainioita, risuja ja käpyjä on kaikkialla ja talvipiha koristuu satumaiseksi pelkällä vedellä.

Koristeessa kannattaa antaa yhden materiaalin puhua ja näyttää koko kauneutensa. Tueksi ja kiinnityksiin tarvitaan enintään narua, liimaa, siimaa tai rautalankaa. Harkitun kauniista kiinnityksistä tulee koristeen olennainen osa.

Selkeät, vaihe vaiheelta etenevät ohjeet takaavat onnistuneen lopputuloksen.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2013
Sivumäärä: n. 140 s.
Kirjastoluokka: 65

Muuta: Kansi Ulla Vestola

Kirjan laji

Lisää käsityö- ja kotikirjoja

Hienoimmat metallilankakorutJodi Bombardier

Kirja opettaa filigraanitekniikan perusteet ja antaa työohjeet yli kahteenkymmeneen ihastuttavaan metallilankakoruun.

Paperi kukkiiKelsey Elam

Innoittavin värikuvin kuvitettu kirja sisältää yli 100 kaavaa sekä yksinkertaiset, vaihe vaiheelta etenevät ohjeet kukkien leikkaamiseen, valmistamiseen ja värjäämiseen

Lumoavaa tuftaustaJohanna Lumila

Tuftaus on kuin maalaisi langalla.Opi uusi tekniikka Suomen tuftaajamestarin ohjeilla.

Villasukkien uudet trenditKerstin Balke

25 uutta värikästä sukkamallia sekä pienille että suurille jaloille.

Neulojan käsikirjaCharlotte Rion

Ainutlaatuisen helppokäyttöinen haku- ja ohjeteos sisältää ohjeet yli 300 pintaneulemalliin, joita on helppo hyödyntää kaikenlaisissa neuletöissä.