Kirja: Tikkuja ristiin          (Ulla Vestola - Martti Leppä)

Kirja on loppuunmyyty.

Tikkuja ristiin Kaunista kotiin luonnon materiaaleillaUlla Vestola ja Martti Leppä

Ainutlaatuinen opas kertoo miten luonnonmateriaaleista voi tehdä kauniita, tyylikkäitä ja moderneja koristeita ja hyötyesineitä. Kirja tarjoaa runsaasti ideoita eri vuodenaikoihin: joulua, talvea, pääsiäispöytää, kesäkekkereitä ja pimenevää sadonkorjuun iltaa on upea juhlistaa omien käsien aikaansaannoksilla.

Kirjassa esiteltyjen koristeiden tekeminen on helppoa, sillä mitään erikoistyökaluja ei tarvita eikä tekniikoita tarvitse osata tai opetella. Koko juju on hyvissä ideoissa.

Tyylikkäimmät askartelumateriaalit löytyvät luonnosta, ja lähes mistä tahansa luonnosta löytyvästä voi tehdä kaunista. Ja ihan ilmaiseksi. Pihan kevät- ja syystyöt tuottavat kasan pensaiden oksia, marjat ovat mainioita, risuja ja käpyjä on kaikkialla ja talvipiha koristuu satumaiseksi pelkällä vedellä.

Koristeessa kannattaa antaa yhden materiaalin puhua ja näyttää koko kauneutensa. Tueksi ja kiinnityksiin tarvitaan enintään narua, liimaa, siimaa tai rautalankaa. Harkitun kauniista kiinnityksistä tulee koristeen olennainen osa.

Selkeät, vaihe vaiheelta etenevät ohjeet takaavat onnistuneen lopputuloksen.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2013
Sivumäärä: n. 140 s.
Kirjastoluokka: 65

Muuta: Kansi Ulla Vestola

Kirjan laji

Lisää käsityö- ja kotikirjoja

Boho makrameeLinda Fertig & Denise Lüdicke

Makrameetaiteilijat Lilly ja Denise opettavat tässä kirjassa solmeilun perusteet ja antavat ohjeet kahteenkymmeneen kauniiseen makrameetyöhön.

Ryijyn taikaaUlla Karsikas

Ryijyn suunnittelun ja valmistuksen perusteos käy läpi kaikki ommeltavan ryijyn valmistuksessa tarvittavat työvaiheet ja auttaa harrastajaa toteuttamaan oman ryijymallin alusta loppuun.

Korinpunojan käsikirjaBJ Crawford

Helposti omaksuttavat ohjeet 18 erilaisen korimallin punontaan.

SukkataikaaSafiyyah Talley

Kaikkien aikojen helpoin tapa neuloa sukkapari