Kirja: Hitlerin pohjoinen rintama   (Bob Carruthers (toim.))

Kirja on loppuunmyyty.

Hitlerin pohjoinen rintama Saksan armeijan operaatiot Norjassa ja Suomessa 1940-1945Bob Carruthers

Teos antaa valaisevan kuvan Hitlerin armeijan toimista ja suunnitelmista pohjoisella sotatoimialueella. Se perustuu Saksalta toisen maailmansodan jälkeen takavarikoituihin armeijan arkistoihin ja saksan riveissä taistelleiden veteraanien haastatteluihin. Tuloksena on autenttinen ja erittäin yksityiskohtainen kuvaus operaatioista, jotka sotahistoriankirjoituksessa ovat usein jääneet vähälle huomiolle, Keski-Euroopassa käytyjen taistelujen varjoon

Saksan armeija suoritti Pohjois-Euroopassa kaksi suurta sotilasoperaatiota. Ensimmäinen käynnistettiin Norjaa ja Tanskaa vastaan 9.4.1940. Toinen, Suomen maaperältä käynnistetty operaatio Neuvostoliittoa vastaan alkoi 22.6.1941. Näiden sotatoimien näyttämönä oli alue, joka ulottui Pohjanmereltä Jäämerelle ja Norjan länsirannikolta Bergenistä aina Petroskoihin saakka. Hitlerille alue oli strategisesti tärkeä, ja tämä pohjoinen rintama vuoden 1941 operaatioiden jälkeen sitoi pysyvästi sijoitettuna yhteensä yli puoli miljoonaa miestä.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 9/2013
Sivumäärä: n. 300 s.
Kirjastoluokka: 92.73, 90.

Muuta: Suomennos Maikki Soro, Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita sotakirjoja

Suomen sotavankileirit 1939–1944Atso Haapanen

Laajaan arkistomateriaaliin perustuva teos kertoo venäläisistä sotavangeista ja heidän kohtaloistaan suomalaisilla sotavankileireillä.

Sisällissodan 1918 unohdetut taistelutAtso Haapanen

Atso Haapasen teos raportoi kansalaissodan alusta ja lopusta, vaiheista, jotka usein unohtuvat kansalaissodasta kertovassa kirjallisuudessa.

Unohdetut sotilaat Jaana Laamanen

Suomen armeijan rivisotilaiden kokemukset sodasta ovat jääneet historiankirjoituksessa liian vähälle huomiolle. Tässä kirjassa kuusi rintamamiestä kertoo sotakokemuksistaan.

Nuoret taistelulentäjätPekka Hietala

Ilmavoimien veteraanien haastatteluihin ja arkistomateriaaliin perustuva teos kuvaa, kuinka nuorista pojista koulutettiin sotalentäjiä ja kuinka heidät komennettiin rintamalaivueisiin jatkosodan ratkaisu-hetkillä, kesän 1944 suurhyökkäyksen alla.

Mannerheim-ristin jääkäriritaritHeikki Lehtonen

Mannerheim-ristillä palkittujen jääkäriritareiden ura ja saavutukset ensi kertaa koottuna yksiin kansiin.