Kirja: Ronaldo (Luca Caioli)

Kirja on loppuunmyyty.

Ronaldo ElämäntarinaLuca Caioli

Kun Real Madrid vuonna 2009 osti Cristiano Ronaldon riveihinsä huimalla 80 miljoonan punnan kauppahinnalla, sinetöityi portugalilaisen virtuoosin asema yhtenä sukupolvensa arvostetuimmista pelaajista.

Molempijalkainen laitahyökkääjä voi pelata kummassa laidassa tahansa. Hänen on mitattu potkaisevan palloa n. 130 kilometriä tunnissa.

Madeiralla vuonna 1985 syntynyt Ronaldo aloitti jalkapalloilun pienessä amatööriseurassa ollessaan kahdeksanvuotias. 12-vuotiaana hän siirtyi Sportingiin, yhteen maansa suurseuroista, ja jo 18-vuotiaana hän liittyi Englannin valioliigan Manchester Unitedin miehistöön.

Ronaldon nousujohteinen ura Manchester Unitedissa huipentui kaudella 2007–2008 Valioliigan mestaruuteen sekä Mestarien liigan voittoon. Vuonna 2008 Fifa valitsi Ronaldon parhaaksi jalkapalloilijaksi maailmassa. Hän voitti samana vuonna myös Kultainen kenkä -palkinnon, joka annetaan Euroopan jalkapallon pääsarjojen parhaalle maalintekijälle.

Myös Real Madridin riveissä Ronaldo on tehnyt vakuuttavaa jälkeä. Heti ensimmäisissä viidessä ottelussaan hän teki seitsemän maalia. Kausi 2010–2011 toi hänelle jo toisen Kultainen kenkä -palkinnon.

Matkalla maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi on ollut toistaiseksi vain yksi este: Barcelonan pieni suuri mies - Leo Messi.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2013
Sivumäärä: n. 260 s.
Kirjastoluokka: 99.1

Muuta: Suomennos Juhani Nieminen, Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Kirjailijalta aiemmin ilmestynyt

LoppuunmyytyLionel Messi Luca Caioli

Menestystarina Messin ja hänen lähipiirinsä kertomana