Kirja: Poika 30529 (Felix Weinberg)

Kirja on loppuunmyyty.

Poika 30529 Elossa viiden keskitysleirin jälkeenFelix Weinberg

Tarina tšekkoslovakialaisesta pojasta, joka kaksitoistavuotiaana menetti kaiken: perheensä, henkilöllisyytensä ja toivon tulevaisuudesta.

Kun natsien juutalaisiin kohdistamat vainot vain yltyivät, Felixin isä lähti Englantiin järjestämään matkustuslupia saadakseen perheensä turvaan. He eivät kuitenkaan ehtineet paeta Prahasta ajoissa. Felix vietti seuraavat kolme vuotta keskitysleireillä – Theresienstadtissa, Auschwitz-Birkenaussa, Blechhammerissa, Gross-Rosenissa ja Buchenwaldissa – ja selvisi. Hän säilyi hengissä jopa kuoleman marssiksi kutsutusta Blechhammerin evakuoinnista 1945. Kolmentoista päivän marssin aikana kuoli 800 keskitysleirivankia.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2013
Sivumäärä: n. 200 s.
Kirjastoluokka: 99.139

Muuta: Suomennos Jere Saarainen, Kansi James Hutcheson

Kirjan laji

Lisää elämänkertoja ja muistelmia

Valvojana naisten erityistyöleirilläRisto Joutjärvi

Saara Tuukkasen päiväkirjoihin ja hänen kertomiinsa muistoihin perustuva teos kuvaa elämää naisten erityistyöleirillä, maailmassa, jollaista hän ei ollut osannut kuvitellakaan.

Minä, Wayne RooneyWayne Rooney

Manchester Unitedin johtotähti kertoo värikkään tarinansa. Esipuheen futisfanien toivekirjaan on kirjoittanut Sir Alex Ferguson.

Ann SelinPirkko Vekkeli – Ismo Loivamaa

Henkilökuva palvelualojen ammattiliitto PAMin pitkäaikaisesta puheenjohtajasta, joka on vuosien varrella useasti antanut julkisuudessa kasvot koko ammattiyhdistysliikkeen arvoille ja kamppailuille.

Juha SipiläRisto Uimonen

Risto Uimonen kertoo, mikä Juha Sipilä on miehiään ja miten aloitteleva poliitikko harppasi pystymetsästä vanhan valtapuolueen johtoon ja pian sen jälkeen vahvaksi pääministeriehdokkaaksi.

SiipirikkoEero Pokela

Pokela katsoo menneisiin vuosikymmeniin tarkasti ja kaunistelematta. Ote on kuitenkin lempeän humoristinen, ja tarina kirvoittaa lukijassa sekä ilon että liikutuksen kyyneleitä.