Kirja: Isäni, Auschwitzin komendantti (Barbara U. Cherish)

Kirja on loppuunmyyty.

Isäni, Auschwitzin komendantti Barbara U. Cherish

Barbara-tytöllä on salaisuus, jota ei saa paljastaa kenellekään. Lipaston laatikossa on piilossa valokuva SS-univormuun pukeutuneesta miehestä, jonka koppalakissa on pääkallomerkki. Mies on Arthur Liebehenschel, Barbaran isä.
Liebehenschelillä oli yksi kammottavimmista kuviteltavissa olevista tehtävistä. Hän oli Auschwitzin komendantti. Sotarikollinen, joka tuomittiin hirtettäväksi 1948.
Ryhtyessään kirjoittamaan kirjaansa Barbara Cherish halusi viimein selvittää, millainen oli isä, jota hän ei koskaan ehtinyt oppia tuntemaan. Ei ole helppoa yrittää ymmärtää miestä, joka aiheutti työkseen mittaamatonta kärsimystä. Etenkään kun tämä tuotti myös suurta tuskaa läheisilleen. Barbaran isä jätti neljä lastaan ja vaimonsa Gertrudin rakastuttuaan toiseen naiseen. Gertrudin mielenterveys järkkyi, ja Barbara sisaruksineen joutui huostaan otetuksi. Barbaran amerikkalainen adoptioperhe varoitti tyttöä koskaan kertomasta kenellekään oikeasta isästään.
Vuosikymmenten vaikenemisen jälkeen Barbara päätti avata perinnöksi saamansa häpeällisen salaisuuden ja etsiä totuuden isästään. Ei puolustellakseen tämän tekoja tai vapauttaakseen tämän vastuusta, vaan ymmärtääkseen miksi isän elämä oli sellainen kuin oli.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2011
Sivumäärä: n. 350 s.
Kirjastoluokka: 99.1

Muuta: Suomennos Anna Maija Luomi

Kirjan laji

Lisää elämänkertoja ja muistelmia

Marlene Dietrich ja salattu sisarHeinrich Thies

Tosielämän perhedraama, jonka näyttämöinä toimivat Hollywoodin unelmatehdas ja Bergen-Belsenin keskitysleiri.

Missä on From?Synnöve From

Kenttäpostia Marskin sotilaspalvelijalta 1938-1943

Kristiina Halkola - Jos rakastatPirkko Vekkeli

Henkilökuva omaäänisestä näyttelijästä, laulajasta ja poliitikosta

Kesytön Jim MorrisonJerry Hopkins

3.7.2021 tulee kuluneeksi 50 vuotta Jim Morrisonin kuolemasta. Jerry Hopkins arvioi kirjassaan uudelleen Jimin elämänkaaren ja merkityksen pop-kulttuurille.

Michael SchumacherKarin Sturm

Sekä ainutlaatuisen asiantunteva että intiimi henkilökuva maailman kuuluisimmasta autourheilijasta