Kirja: Olin Hitlerin autonkuljettaja - Führerin palveluksessa 1932–1945 (Erich Kempka)

Kirja on loppuunmyyty.

Olin Hitlerin autonkuljettaja - Führerin palveluksessa 1932–1945 Erich Kempka

Harva on päässyt lähemmäksi Führeriä, kuin hänen autonkuljettajanaan ja henkivartijanaan toiminut Erich Kempka. Hän sai seurata Hitlerin toimia aitiopaikalta.
Kempka kuljetti Hitleriä ympäri Saksaa jo tämän kampanjamatkoilla vuonna 1932, ja hän oli lopulta myös se, joka joutui polttamaan Hitlerin ruumiin tämän tehtyä itsemurhan berliiniläisessä bunkkerissaan 30.4.1945.
Kempkan muistelmat ovat ainutlaatuinen selonteko Hitlerin ja Kolmannen valtakunnan vaiheista. Hän kertoo mm. Göringin ja Himmlerin vallantavoittelusta ja yrityksistä neuvotella Liittoutuneiden kanssa, Hitlerin ja Eva Braunin avioitumisesta sekä Hitlerin viimeisestä matkasta etulinjaan 1945. Teoksen keskiössä ovat Berliinin raunioituneiden katujen alla bunkkerissa vietetyt viimeiset kaoottiset kuukaudet ja niiden dramaattinen päätös.
Tehtyään johtajalleen viimeisen palveluksen, Kempka pakeni Berliinistä henkensä kaupalla halki vihollisen valtaaman Saksan. Amerikkalaiset kuitenkin pidättivät hänet pian, ja hän joutui toimimaan todistajana Nürnbergin oikeudenkäynneissä.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2010
Sivumäärä: n. 160 s
Kirjastoluokka: 99.139

Muuta: Suomennos Anne Mäkelä Kansi Leena Kilpi

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Ihminen sodassaTiina Kinnunen – Ville Kivimäki (toim.)

Suomalaisten kokemuksia talvi- ja jatkosodassa.

Samaa unta – Kihlaparin kirjeitä sodan keskelläSinikka Paavilainen

Unelma rauhasta ja yhteisestä tulevaisuudesta.

Suomi ja Hitlerin Saksa 1933-1939Osmo Hyytiä

Laajaan tutkimusaineistoon perustuva teos Suomen ja Hitlerin Saksan suhteista sekä suomalaisten suhtautumisesta kolmanteen valtakuntaan

Hitlerin kotkanpesä ja Berghof 1922-1944Thierry Lentz

Historiallinen tutkimusmatka legendaariseen paikkaan, josta käsin ohjailtiin maailman kohtaloa. Kirja kertoo seikkaperäisesti, millainen oli Hitlerin ja hänen lähipiirinsä ”lomaparatiisi” ja millaista elämää siellä vietettiin.

Suuri ja mahtavaTimo Vihavainen – Kari Ketola

Tiivis Venäjä-tiedon ABC esittelee naapurimaamme keskeisimmät asiat: historian, kirjallisuuden ja maantiedon. Samalla se avaa lukijalle venäläistä arvomaailmaa ja käsitteitä.