Kirja: Poppareita, sankareita ja kaunottaria – Suomen julkkishistorian villit vuodet (Nina af Enehjelm – Olavi Kaskisuo)

Kirja on loppuunmyyty.

Poppareita, sankareita ja kaunottaria – Suomen julkkishistorian villit vuodet Nina af Enehjelm ja Olavi Kaskisuo

Kirja kuvaa elävästi, miten lehdistön julkkiskulttuuri luotiin 1960-luvulta lähtien. Jos hyviä juttuja ei ollut tarjolla, niitä järjestettiin. Kirja sisältää runsaasti kuvia, alkuperäisiä juttuja ja tarinoiden taustoja. Takavuosien kansikuvissa paistattelivat mm. komeat nuoret miehet Danny, Johnny, Tapani Kansa, Kirka, tummat laulajakaunottaret Laila Kinnunen ja Carola, seksipommi Liana Kaarina ja salaperäinen Tabe Slioor.

Juoruja levitteli ja punoi Monsieur Mosse, kameran takana oli Olavi Kaskisuo. 1960- ja 1970-luku olivat villiä ja viatonta aikaa, jolloin ei vielä tiedetty likasankojournalismista. Merkkejä muutoksesta oli ilmassa, kun lehdet alkoivat kirjoittaa Olavi Virran alamäestä. Tämä oli kuitenkin vasta alkusoittoa ajalle, jolloin lehdistö alkoi säälimättä metsästää tiettyjä julkkiksia.

Nina af Enehjelm on julkaissut aiemmin teokset Armi Kuuselasta ja suomalaisista misseistä. Olavi Kaskisuo on Suomen julkkisten hovikuvaaja neljältä vuosikymmeneltä. Kaskisuo on saanut työstään useita palkintoja.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2006
Sivumäärä: 240 s.
Kirjastoluokka: 71.09

Muuta: Kansi Niko Manikas

Kirjan laji

Lisää harrastekirjoja

Hyönteishotelli Melanie von Orlow

Jos haluat varmistaa, että tärkeät hyönteiset asettuvat pihapiiriisi, rakenna niille viihtyisä asumus.

Polkupyörällä JäämerelleMatti Rämö

Rämön neljäs huima matkakirja

Sunnuntaikävelyllä HelsingissäPauli Jokinen

Uusi, kiinnostava kävelyreitti vuoden jokaiselle viikonlopulle