Kirja: Vanhan kartanon Pat (L.M. Montgomery)

Kirja on loppuunmyyty.

Vanhan kartanon Pat Lucy Maud Montgomery

Nuori Patricia Gardiner vihaa muutoksia. Silver Bushin kartanossa Prinssi Edwardin saarella asuva Pat rakastaa kotiaan ja läheisiään niin paljon, ettei haluaisi minkään muuttuvan. Elämä ei kuitenkaan päästä häntä niin helpolla. Pat joutuu tekemään valintoja ja sopeutumaan, kun elämä tuo muutoksia - vaikeitakin.

Silver Bush on Patin elämän suurin rakkaus, vaikka ihailijoita ja sulhasehdokkaitakin neidon lähipiirissä riittää. Kartano näyttää muiden silmissä ehkä rapistuneelta, mutta Patista sen viehätys ja kauneus eivät lakastu koskaan. Silver Bushista tulee Patille yhä tärkeämpi, kun hän saa kuulla persoonalliselta taloudenhoitajalta Judy Plumilta kiehtovia tarinoita menneistä päivistä sekä mystisistä olennoista, joita saarelle kertoman mukaan on siirtolaisten myötä kulkeutunut.

L. M. Montgomeryn mukaan kaikista hänen sankarittaristaan juuri Pat muistuttaa eniten häntä itseään. Patin hahmon surumielisyys heijastaakin Montogomeryn omassa elämässä käymiä sisäisiä kamppailuja. Myös Silver Bushilla on esikuvansa todellisuudessa: Prinssi Edwardin saarella Park Cornerissa sijaitseva kartano, joka vaalii museona kirjailijan muistoa.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2009
Sivumäärä: n. 380 s
Kirjastoluokka: 84.2

Muuta: Kansi Päivi Veijalainen, suomennos Sisko Ylimartimo

Kirjan laji

Lisää romantiikkaa