Kirja: Välttämätön vesi   (Tanja Krämer)

Kirja on loppuunmyyty.

Välttämätön vesi Tanja Krämer

Yhden kahvikupillisen valmistamiseen tarvitaan 140 litraa ja puuvillapaidan valmistamiseen 4 000 litraa vettä. Tietokoneen valmistaminen vaatii 33 000 litraa vettä. Miten paljon ihminen tarvitsee päivittäin puhdasta vettä? Mitä vesi oikeastaan on ja miksi se on niin välttämätöntä? Kenelle puhdas vesi kuuluu? Onko vesi ihmisoikeus? Miten pitkään maapallolla riittää puhdasta vettä? Käydäänkö tulevaisuuden sodat pikemminkin vedestä kuin öljystä?

Tanja Krämerin kirja on monipuolinen tietopaketti. Siinä käsitellään veteen liittyviä uskomuksia ja terveysvaikutuksia, veden kiertokulkua luonnossa, kestävää kehitystä sekä poliittisia uhkatekijöitä. Kirjan hätkähdyttävä väite on, että kamppailu puhtaasta vedestä on jo alkanut.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2009
Sivumäärä: n. 150 s
Kirjastoluokka: 50.1, 59.3

Muuta: Kansi Kalevi Nurmela, suomennos Anne Mäkelä

Kirjan laji

Muita tietokirjoja

Pitääkö pankkiirit pelastaa?Thomas Piketty

Teräviä puheenvuoroja länsimaiden talousromahduksesta ja sen jälkiseurauksista yhdeltä tämän ajan kuumimmista taloustieteilijöistä.

Hidasta matkaaKatja Vaulio

Matkailu ja ympäristönsuojelu eivät sulje toisiaan pois. Vaulio antaa kirjassaan vastuullisuusvinkkejä ja runsaasti eväitä matkailuun, joka tekee maailmasta paremman paikan.

Rahaeliitin salainen maailmaJake Bernstein

Kahteen kertaan Pulitzer-palkittu taloustoimittaja Jake Bernstein seuraa suuren rahan liikkeitä sinne, mihin verottajalla tai rikostutkijoilla ei ole pääsyä.

Punavihreä, sinivalkoinenLi Andersson & Susanna Koski

Vastakkain on kaksi määrätietoista naista, jotka eivät arkaile sanoa mielipidettään siitä, mitkä ovat Suomen, EU:n ja koko maailman hyvinvoinnin ja menestyksen eväät.

Rapistuvan Kremlin renkinäIlkka Lappalainen

Neuvostopropagandan palveluksessa työskennelleen toimittajan tunnustukset