Kirja: Guantanamon päiväkirja - Todistajana vankileirillä (Mahvish Khan)

Kirja on loppuunmyyty.

Guantanamon päiväkirja - Todistajana vankileirillä Mahvish Khan

Koskettava kuvaus nykypäivän tunnetuimalta vankileiriltä. Mahvish Khan on 27-vuotias amerikkalainen nainen, sukujuuriltaan pakistanilainen ja vastavalmistunut lakimies. Hän kiinnostuu ihmisoikeuksista kuultuaan afgaanien vangitsemisesta ja epäinhimillisestä kohtelusta amerikkalaisten vankileirillä Kuubassa. FBI:n palkkaamana Khan lennätetään Guantanamo Bayhin, jossa on yli 700 12–80-vuotiasta vankia. Maksettujen ja tekaistujen ilmiantojen vuoksi tavallisia poikia ja miehiä pidetään vuosikausia vangittuina ilman syytteitä, kaltoin kohdeltuina ja nöyryytettyinä. Khan ja muut lakimiehet tekevät kaikkensa kamppaillakseen Bushin epäoikeudenmukaista hallintoa vastaan. Guantanamon päiväkirjassa Khan kertoo tapaamiensa vankien tarinoita, jotka paljastavat näiden pohjattoman epätoivon, kaipauksen ja koti-ikävän.

LOPPUUNMYYTY

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2008
Sivumäärä: n. 200 s.
Kirjastoluokka: 99

Muuta: Suomennos Taina Wallin, kansi Kalevi Nurmela

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Hitlerin kotkanpesä ja Berghof 1922-1944Thierry Lentz

Historiallinen tutkimusmatka legendaariseen paikkaan, josta käsin ohjailtiin maailman kohtaloa. Kirja kertoo seikkaperäisesti, millainen oli Hitlerin ja hänen lähipiirinsä ”lomaparatiisi” ja millaista elämää siellä vietettiin.

Muistolaattabongarin opasPauli Jokinen

14 kävelyreittiä, joita seuraamalla pääsee tutustumaan eri kaupunginosien muistolaattoihin. Runsaasti kuvitettu kirja kertoo niiden tarinat.

Parakki 10 Hans-Joachim Lang

Keskitysleirillä lääkäritkin olivat kuoleman palvelijoita

Vakoilua itärajan takanaEero Elfvengren & Einar P. Laidinen

Ainutlaatuinen selvitys suomalaisten itärajan takana suorittamasta sotilastiedustelusta itsenäisyyden kahtena ensimmäisenä vuosikymmenenä.

Unelma kommunistisesta Suomesta 1944-1953Mikko Uola

Jatkosodan jälkeen Suomen poliittinen järjestelmä oli koetuksella. Äärivasemmisto pyrki käyttämään tilannetta hyväkseen johtaakseen maan sosialismiin ja edelleen kommunismiin. Keitä olivat nämä Suomen sosialisoijat?