Kirja: Guantanamon päiväkirja - Todistajana vankileirillä (Mahvish Khan)

Kirja on loppuunmyyty.

Guantanamon päiväkirja - Todistajana vankileirillä Mahvish Khan

Koskettava kuvaus nykypäivän tunnetuimalta vankileiriltä. Mahvish Khan on 27-vuotias amerikkalainen nainen, sukujuuriltaan pakistanilainen ja vastavalmistunut lakimies. Hän kiinnostuu ihmisoikeuksista kuultuaan afgaanien vangitsemisesta ja epäinhimillisestä kohtelusta amerikkalaisten vankileirillä Kuubassa. FBI:n palkkaamana Khan lennätetään Guantanamo Bayhin, jossa on yli 700 12–80-vuotiasta vankia. Maksettujen ja tekaistujen ilmiantojen vuoksi tavallisia poikia ja miehiä pidetään vuosikausia vangittuina ilman syytteitä, kaltoin kohdeltuina ja nöyryytettyinä. Khan ja muut lakimiehet tekevät kaikkensa kamppaillakseen Bushin epäoikeudenmukaista hallintoa vastaan. Guantanamon päiväkirjassa Khan kertoo tapaamiensa vankien tarinoita, jotka paljastavat näiden pohjattoman epätoivon, kaipauksen ja koti-ikävän.

LOPPUUNMYYTY

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2008
Sivumäärä: n. 200 s.
Kirjastoluokka: 99

Muuta: Suomennos Taina Wallin, kansi Kalevi Nurmela

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Hitler, Stalin ja SuomiJukka Seppinen

Neuvostopropagandasta ja suomettumisesta puhdistettu tutkimus Suomen lähihistoriasta

Suuri ja mahtavaTimo Vihavainen – Kari Ketola

Tiivis Venäjä-tiedon ABC esittelee naapurimaamme keskeisimmät asiat: historian, kirjallisuuden ja maantiedon. Samalla se avaa lukijalle venäläistä arvomaailmaa ja käsitteitä.

Finljandija M. Markov - toim. Pekka Tuomikoski

Teos, jonka tehtävänä oli valmistaa puna-armeijaa ”oikeudenmukaiseen sotaan” ja tarjota ”ideologisesti oikeaa” tietoa maasta, jota oltiin pian liittämässä Neuvostoliittoon.

Pahan palveluksessaPaul Roland

Teos kuvaa naisten osaa natsi-Saksan koneistossa ja niitä, jotka halukkaasti asettuivat sen palvelukseen.

Helsinki 1939Laura Kolbe, Samu Nyström & Henrik Tala

Teos jatkaa Helsinki-kirjasarjaa, jossa on aikaisemmin julkaistu Helsinki 1918 – Pääkaupunki ja sota (2008) sekä Helsinki 1945 – Pääkaupunki ja rauha (2015).