Kirja: Suljettu ovi (Marja Toivio)

Kirja on loppuunmyyty.

Suljettu ovi Marja Toivio

Mari Toikko on 35-vuotias tosi-tv-toimittaja, jota työ ja elämän pinnallisuus ahdistavat. Eräällä työmatkalla hän tapaa naimisissa olevan Mikon ja tuntee vihdoinkin löytäneensä jotain aitoa. Heidän välilleen syttyy kiihkeä rakkaussuhde. Mari kiinnostuu Mikon elämästä, ennen kaikkea tämän psyykkisesti sairaasta sisaresta Merjasta, ja alkaa suunnitella tosielämään perustuvaa, mutta osin fiktiivistä kirjaa perheen ongelmista. Faktan ja fiktion yhdistäminen osoittautuu yllättävän vaikeaksi ja herättää monia kysymyksiä: Mikä oikeus meillä on puuttua toisen elämään? Saako toisen yksityiselämän tuoda julkisuuteen? Mikä on kirjailijan vapaus? Onko kaikki nykyään kaupan, yksityisyyskin? Kirjaa kirjoittaessaan Mari joutuu kohtaamaan myös menneisyytensä, oman elämänsä toden ja valheen. Yllättävällä tavalla myös Marin ja Merjan elämät alkavat kietoutua yhteen.

Katso myös Marja Toivion kotisivut.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 1/2008
Sivumäärä: n. 220 s.
Kirjastoluokka: 84.2

Muuta: Kansi Rami Saaristo

Kirjan laji

Muita kaunokirjoja

Kukkia BirgitalleSiina Tiuraniemi

Riemastuttava romaani sukupolvikuilusta, joka silloittuu yllättävällä tavalla. Kummat ovatkaan kurittomampia, nuoret vai vanhukset?

Ja satakieli lauloi Fellmanin pellollaTapani Heinonen

Kahdessa aikatasossa kulkeva vahva romaani Suomen sisällissodasta ja siitä, miten koston kierre repii vihan mannerlaatat liikkeelle yhä uudestaan.

Petät vain kerranHarlan Coben

Trilleri, joka yllättää lukijan kerta toisensa jälkeen. Aina kun arvoitus näyttää olevan ratkeamaisillaan, uusi juonenkäänne heittää kuvion uusiksi. Coben pitää lukijan tiukasti otteessaan viimeiselle sivulle saakka.

Rikoksen merkitPeter james

Kokoelma lyhyitä jännityskertomuksia Britannian ykkösdekkaristilta.