Kirja: Lottatytöt ja sotilaspojat (Seija-Leena Nevala)

Kirja on loppuunmyyty.

Lottatytöt ja sotilaspojat Seija-Leena Nevala

Nuoret ja lapset joutuivat viime sotien aikana osallistumaan kotirintaman sotaponnistuksiin ja usein myös vaarallisiin tehtäviin siinä missä aikuisetkin. Sotilaspoikien järjestö teki maanpuolustuskasvatustyötä ja valmisti poikia sotaan. Pikkulottien toiminta jatkui jatkosodan aikana Lottatytöissä. Kirja tuo esille paitsi Lotta Svärdin ja Suojeluskuntien nuorisotoiminnan keskeiset vaiheet ja panoksen sotaponnistuksissa, erityisesti sota-ajan nuorten ja lasten oman kokemuksen ja näkemyksen Lottatytöistä ja Sotilaspojista. Keitä lottatytöt ja sotilaspojat olivat? Miten he kokivat sodan?

LOPPUUNMYYTY

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2007
Sivumäärä: n. 200 s.
Kirjastoluokka: 92

Muuta: Kansi Hanna Ulvinen

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Suuri ja mahtavaTimo Vihavainen – Kari Ketola

Tiivis Venäjä-tiedon ABC esittelee naapurimaamme keskeisimmät asiat: historian, kirjallisuuden ja maantiedon. Samalla se avaa lukijalle venäläistä arvomaailmaa ja käsitteitä.

Hitlerin kotkanpesä ja Berghof 1922-1944Thierry Lentz

Historiallinen tutkimusmatka legendaariseen paikkaan, josta käsin ohjailtiin maailman kohtaloa. Kirja kertoo seikkaperäisesti, millainen oli Hitlerin ja hänen lähipiirinsä ”lomaparatiisi” ja millaista elämää siellä vietettiin.

Samaa unta – Kihlaparin kirjeitä sodan keskelläSinikka Paavilainen

Unelma rauhasta ja yhteisestä tulevaisuudesta.

Finljandija M. Markov - toim. Pekka Tuomikoski

Teos, jonka tehtävänä oli valmistaa puna-armeijaa ”oikeudenmukaiseen sotaan” ja tarjota ”ideologisesti oikeaa” tietoa maasta, jota oltiin pian liittämässä Neuvostoliittoon.

Pietari 1917 Helen Rappaport

Harvinaisiin arkistolähteisiin perustuva teos tarjoaa aiemmin tuntemattoman näkökulman vuoden 1917 vallankumouksen tapahtumiin sellaisina, kuin ne etenivät päivä päivältä ja viikko viikolta. Kertojina ovat Venäjällä asuneet ulkomaalaiset.