Valaat Valtamerten vaeltajatRiku Cajander

Valaat – Valtamerten vaeltajat esittelee 27 Euroopan puolen pohjoisten merien ja lähialueidemme valaslajia. Kirjassa tutustutaan valaiden elämään, älykkyyteen, sosiaalisuuteen, kieleen, vaelluksiin, elinolosuhteisiin ja nykyiseen suojelutilanteeseen.

Vuosisatoja jatkunut valaanpyyntiperinne on ajanut jotkin lajit sukupuuton partaalle. Lisäksi muun muassa ilmastonmuutos, lisääntynyt merimelu, tehokalastus, merien happamoituminen ja muovijätteet uhkaavat lukemattomien valaiden elämää.

Kirjan lopussa esitellään Euroopan valasmatkailukohteita, joissa voi nähdä valaita luonnollisessa elinympäristössään – ja samalla edistää valaiden hyvinvointia!

Lajiesittelyiden yhteydessä pääsee QR-koodin kautta kuuntelemaan valaiden taianomaista laulua.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2021
Sivumäärä: 220 s.
Koko: 250 x 220 mm
Sidosasu: Sidottu, nelivärinen
Kirjastoluokka: 58.11
Kovakantisen ISBN: 9789523753112

Muuta: Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Suosittelemme myös

Suomalainen susiErkki Pulliainen & Lassi Rautiainen

VUODEN LUONTOKIRJA 2019. Suomalaisesta sudesta ja sen elintavoista kertova kirja on kuvitettu tunnetun luontokuvaajan, Lassi Rautiaisen, ainutlaatuisin kuvin.

Suuri suomalainen muurahaiskirja Katja Bargum ja Heikki Helanterä

Suuri suomalainen muurahaiskirja sukeltaa syvälle muurahaisten jännittävään maailmaan. Se esittelee yleisimmät suomalaiset muurahaiset ja tutustuttaa lukijat pesän uumeniin ja muurahaisten elämään. Pehmeäkantinen

Uskomaton luontoPepe Forsberg - Niko Nappu - Paula Forsberg

Kiehtova ja mielenkiintoinen tietokirja jokaiselle, joka koskaan on pysähtynyt hämmästelemään luonnon ihmeitä.

Merilintuja ja lintuihmisiäAura Koivisto

Luontokirjailija Aura Koiviston elämyksellisiä ja informatiivisia tarinoita Jäämerelle suuntautuneista linturetkistä.

Metsäjänis vai rusakko?Martti Hahtola

Todellinen Suomen luonnon pikkujättiläinen, joka vastaa yleisimpiin tavallista ihmistä askarruttaviin luontoa koskeviin kysymyksiin.

Mies ja ahmaAntti Leinonen

Leinonen avaa upeissa kuvissaan ja tekstissään ainutlaatuisen näkymän ahman tuntemattomaan mutta hämmästyttävän moni-ilmeiseen elämään. Ja siihen erityiseen luottamukseen ja tasavertaiseen suhteeseen, joka ani harvoin voi syntyä ihmisen ja villieläimen välille.