Kirja: Menetetty Karjala? (Jukka Seppinen)

Kirja on loppuunmyyty.

Menetetty Karjala? Jukka Seppinen

Menetetty Karjala? on ainutlaatuinen tutkimus Karjala-kysymyksestä Suomen politiikassa. Siinä käydään perusteellisesti lävitse Karjalan menettämiseen johtaneet vaiheet sekä Suomen poliittisen johdon pyrkimykset Karjalan palauttamiseksi.

Seppinen tuulettaa kiertelemättä luutuneita historian tulkintoja sotavuosista sekä Suomen ja Neuvostoliiton monimutkaista sodanjälkeistä suhdetta. Hän kertoo uusimpiin lähteisiin nojaten diplomaattisista ja sotilaallista ongelmista jatkosodan aikana sekä myöhempien vuosikymmenien Karjala-politiikan vaikeuksista.

Jukka Seppisen teos on kuin jännitysromaani, joka tempaa lukijan etsimään ratkaisua historiallisen vääryyden oikaisemiseksi sekä ainutlaatuisen maakunnan palauttamiseksi sen oikeille omistajille.

”Tulee vielä aika, jolloin Venäjä luovuttaa Karjalan takaisin.”
Presidentti Paasikivi vuonna 1956

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 6/2006
Sivumäärä: 240 s.
Kirjastoluokka: 92

Muuta: Kansi Niko Manikas

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Punaorvot 1918Mervi Kaarninen

Lapset sisällissodan uhreina.

Pettureita vai sodan uhreja Sergei Verigin

Laajaan venäläiseen ja suomalaiseen arkistomateriaaliin perustuva teos sota-ajan Karjalassa harjoitetusta yhteistyöstä. Se kertoo, keitä nämä yhteistoimintamiehet olivat, miten laajaa toiminta oli ja minkälaisista syistä siihen ryhdyttiin.

Auschwitzin ompelijattaretLucy Adlington

Vaikuttava tositarina naisista, jotka ompelivat natseille näyttäviä muotiluomuksia säästyäkseen kuolemalta

Kivi bolševikin kengässä Jukka Seppinen

Laajoihin arkistotutkimuksiin perustuva teos Neuvostoliiton vaikutuksesta Suomen poliittiseen historiaan Venäjän vallankumouksesta aina 1960-luvun rajun radikalisoitumisen aikaan.

Karl Dönitz ja Kolmannen valtakunnan viimeiset päivätBarry Turner

Teos on paitsi valaiseva henkilökuva natsi-Saksan viimeisestä johtajasta, myös elävä sisäpiirin kuvaus toisen maailmansodan vähän tunnetuista loppuselvittelyistä.