Kirja: Moottoripyörällä silkkitietä (Rami Syed )

Kirja on loppuunmyyty.

Moottoripyörällä silkkitietä Oulusta KathmanduunRami Syed

Mukaansatempaava kuvaus moottoripyörämatkasta maailman korkeimmilla maanteillä.
Alun perin vitsinä heitetty ajatus ajaa moottoripyörällä Pakistaniin muuttui haaveeksi, kun netistä löytyi Karakoram Highway. Äärimmäinen seikkailu. Tie, joka ylittää Himalajan.
Vähitellen haave muuttui suunnitelmaksi ajaa Silkkitien eteläistä haaraa Turkin, Iranin ja Pakistanin kautta Intiaan talvehtimaan. Ja palata keväällä pohjoista reittiä Kiinan, Kirgisian ja Kazakstanin kautta Suomeen.
Matka vei Rami Syedin ja hänen matkakumppaninsa Nepaliin asti. Reissu kesti reilut 8 kuukautta ja kilometrejä kertyi huimat 28 500.
Matka ei sujunut aivan ongelmitta. Pakistanin turvallisuustilanne aiheutti päänvaivaa, ja Intian viisumi teetti töitä. Iranin, Intian ja Pietarin hengenvaarallinen liikenne repi hermoja. Yksi kolari, muutama kaatuminen ja pari rengasrikkoa. Moottoripyörän tulipalo ja vakava vatsatauti säikäyttivät.
Mutta ennen kaikkea matka oli täynnä suuria elämyksiä: Sadepilvien repeäminen Meteoran luostareilla, Iranin lumiset vuoret ja ruoskijakulkueet, Balochistanin autiomaa , rottatemppeli, kamelifestivaali ja muut Intian ihmeet. Nepalin viidakot, Attabad -järven ylitys veneellä, Khunjerabin sola,  vastasyntyneet varsat Kirgisian vuorilla ja Kazakstanin rannaton aro – ja ihmisten vieraanvaraisuus, joka yllätti kerta toisensa jälkeen.
Kirjan hienot valokuvat vievät lukijan mukaan huimalle matkalle.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2018, viikolla 13
Sivumäärä: n. 200 s.
Kirjastoluokka: 40.8

Muuta: Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita matkakertomuksia

Polkupyörällä IntiassaMatti Rämö

Kiehtova matkakirja huimasta polkupyörävaelluksesta

Polkupyörällä Andalusian vuorilta AfrikkaanMatti Rämö

Rämön kuudes matkakirja vie lukijan vuoristopyöräilyn riemuihin ja rasituksiin.

Polkupyörällä Ukrainan halki Istanbuliin Matti Rämö

Matti Rämön seitsemäs matkakirja kuljettaa Baltian metsiin, Valko-Venäjän halki Ukrainaan, Mustanmeren poikki Georgiaan ja viimein vuoriston kautta Istanbuliin.

Polkupyörällä HimalajalleMatti Rämö

Matti Rämö kertoo kahdeksannessa matkakirjassaan polkupyörämatkasta Delhistä Ladakhiin, Intian pikku-Tiibetiin.