Kirja: Sunnuntaikävelyllä sotien ajan Helsingissä (Pauli Jokinen)

Kirja on loppuunmyyty.

Sunnuntaikävelyllä sotien ajan Helsingissä Reittejä pääkaupunkiseudun sotahistoriaanPauli Jokinen

Kirja esittelee yli 50 kiinnostavaa sotahistoriallista retkikohdetta Helsingistä. Monet näistä ovat suurelle yleisölle tuntemattomia.

Pääkaupunkiseudulta löytyy sotahistoriallisia kohteita niin sisällissodan ajalta kuin ensimmäisen maailmansodan sekä talvi- ja jatkosodan vuosilta. Kirjassa on runsaasti kuvia näistä kohteista. Mukana myös vanhoja arkistokuvia.

Helsingin keskustaan sijoittuu noin 10 kävelyreittiä karttoineen, joiden avulla pääsee tutustumaan autenttisiin sotapaikkoihin ja muistomerkkeihin. Kantakaupungin ulkopuolelta retkikohteeksi voi valita vaikkapa ensimmäisen maailmansodan linnoituksia, toisen maailmansodan tykkipattereita tai sankarihautausmaita.

Miksi Kansallismuseon ulko-ovessa on luodinreikä? Missä pääsee tutustumaan Viaporin maalinnoituksen luoliin? Miksi Neuvostoliitto pommitti oman lähetystönsä toisessa maailmansodassa? Missä patsaita säilytettiin sodan aikana? Miksi Krimin sodan aikainen tarkk’ampuja on haudattu Länsiväylän varteen?  Paljon  historiallista tietoa sisältävä kirja antaa vastauksen näihin ja moniin muihin kysymyksiin.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2017, viikolla 35
Sivumäärä: 176 s.
Kirjastoluokka: 42.33

Muuta: Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Suosittelemme myös

Sunnuntaikävelyllä HelsingissäPauli Jokinen

Uusi, kiinnostava kävelyreitti vuoden jokaiselle viikonlopulle

Muistolaattabongarin opasPauli Jokinen

14 kävelyreittiä, joita seuraamalla pääsee tutustumaan eri kaupunginosien muistolaattoihin. Runsaasti kuvitettu kirja kertoo niiden tarinat.

Kaunis HelsinkiPauli Jokinen & Marja Väänänen

Kolmikielinen teos esittelee hurmaavan ja mystisen pohjoiseurooppalaisen metropolin ja sen asukkaat kuvin ja kiehtovin tarinoin.