Kirja: Tulilla (Matias Koskimies)

Kirja on loppuunmyyty.

Tulilla Avotulen tunnelmia ja herkkuhetkiäMatias Koskimies

Kirja kertoo sekä tulen että tulilla istumisen merkityksestä ihmisille. Samalla se johdattaa avotulella valmistettujen herkkujen äärelle.
Kirjan ohjeet ovat kokeiltuja esimerkkejä ruuan valmistukseen tulella. Hiillostaminen, loimuttaminen ja rosvopaistin kypsennys maakuopassa, ruoan valmistus muurikkapannulla tai savustaen ovat vaihtoehtoja minkä tahansa ruokaraaka-aineen kypsentämiseen.
Kirjassa opastetaan valitsemaan sopiva nuotiopaikka tulentekoon, annetaan ohjeet loimulaudan rakentamiseen sekä kerrotaan, miten rosvopaistille saadaan toimiva maakuoppa. Lisäksi kirjassa esitellään herkullisiksi todettuja reseptejä niin kala-, kasvis-, kuin liharuuillekin.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 5/2017, viikolla 21
Sivumäärä: 140 s.
Kirjastoluokka: 79.4; 68.2

Muuta: Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Ruoka- ja juoma-aiheisia

Lakritsi- ja salmiakkikeittokirjaCarol Wilson

Lakritsi- ja salmiakkifanien toivekirja opastaa, miten monella tavalla mustaa herkkua voi keittiössä käyttää: makeana, suolaisena, suklaan kera ja mausteena ruoanlaitossa ja leipomisessa.

Mahtava matchaJoanna Farrow Johdanto: Sinikka Piippo

Kirja selvittää mitä matcha on, mitkä ovat sen terveysvaikutukset ja miten sitä käytetään.

Vaihtoehdot lihalleTatu Lehtovaara

Kirja esittelee vaihtoehtoisia proteiininlähteitä ja kertoo, miten niistä saa maittavaa arki- ja juhlaruokaa.

Jallu Jonna Pulkkinen

Jallu on osa maamme kulttuurihistoriaa, romanttisten reissumiesten ja rajujen rokkareiden juoma, jota nautitaan hyvässä seurassa, pilke silmäkulmassa. Mutta kuinka siitä tuli sellainen?

Parhaat piirakatTiia Koskimies

Tarjottavaa arkeen ja juhlaan. Mukana on niin perinteisiä retro-piirakoita kuin uusia tuttavuuksia.