Kirja: Kausiruokaa kasviksista (Pia Hall)

Kirja on loppuunmyyty.

Kausiruokaa kasviksista 40 ruokaideaa kotimaisista aineksistaPia Hall

Ei tarvitse olla kasvissyöjä tietääkseen, että vihannekset ja juurekset maistuvat parhailta juuri silloin, kun niiden sesonki on. Vaikka nykyisin jotakuinkin kaikkea on saatavissa vuoden ympäri, ei mikään voita niitä makuelämyksiä, joita kunkin kauden tuoreet tuotteet tarjoavat; kevään ensimmäiset parsat, vastanostetut uudet perunat, auringon kypsyttämät puutarhamansikat…
Kausiruokaa kasviksista antaa 40 uutta helppoa ja herkullista kasvisruokareseptiä, jotka on jaoteltu vuodenaikojen mukaan.

Sesonkiruokaa suosivat niin gourmet-kokit kuin tiedostavat kuluttajatkin. Tuore lähiruoka on puhdasta, ravintorikasta ja ekologista.

Kirja kertoo, mitkä kotimaiset raaka-aineet ovat parhaimmillaan mihinkin vuodenaikaan. Se opastaa myös parhaiden vihannesten ja juuresten valinnassa sekä säilytyksessä. Ennen kaikkea kirja opastaa, miten valmistat vastustamatonta vegaaniruokaa, joka hivelee kaikkien hyvästä ruoasta nauttivien makuhermoja.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 9/2011
Sivumäärä: 124 s.
Kirjastoluokka: 68.2

Muuta: Suomennos Anna-Maija Luomi

Kirjan laji

Ruoka- ja juoma-aiheisia

Kakkuja kasviksistaYsanne Spevack

Nerokas keittokirja osoittaa, miten erinomaisesti vihannekset sopivat myös makeaan leivontaan.

Suomalainen puurokirjaTiia Koskimies

Suomalaisessa puurokirjassa on kaikkien perinteisten suomalaisten puurojen perusohjeet. Kotimaisten viljojen lisäksi kirjassa on gluteenittomista superviljoista valmistettuja puuroja sekä helppotekoisia ja trendikkäitä tuorepuuro-ohjeita.

Vastapoimittua Ulla Karlström & Cecilia Lundin (toim.)

Täydellinen tietoteos jokaiselle, joka haluaa saada metsän ja puutarhan sadon talteen parhaalla mahdollisella tavalla.

Keittiöpuutarhurin käsikirjaAgneta Ullenius

Kasvata itse omat vihanneksesi

Lakritsi- ja salmiakkikeittokirjaCarol Wilson

Lakritsi- ja salmiakkifanien toivekirja opastaa, miten monella tavalla mustaa herkkua voi keittiössä käyttää: makeana, suolaisena, suklaan kera ja mausteena ruoanlaitossa ja leipomisessa.