Kirja: Kausiruokaa kasviksista (Pia Hall)

Kirja on loppuunmyyty.

Kausiruokaa kasviksista 40 ruokaideaa kotimaisista aineksistaPia Hall

Ei tarvitse olla kasvissyöjä tietääkseen, että vihannekset ja juurekset maistuvat parhailta juuri silloin, kun niiden sesonki on. Vaikka nykyisin jotakuinkin kaikkea on saatavissa vuoden ympäri, ei mikään voita niitä makuelämyksiä, joita kunkin kauden tuoreet tuotteet tarjoavat; kevään ensimmäiset parsat, vastanostetut uudet perunat, auringon kypsyttämät puutarhamansikat…
Kausiruokaa kasviksista antaa 40 uutta helppoa ja herkullista kasvisruokareseptiä, jotka on jaoteltu vuodenaikojen mukaan.

Sesonkiruokaa suosivat niin gourmet-kokit kuin tiedostavat kuluttajatkin. Tuore lähiruoka on puhdasta, ravintorikasta ja ekologista.

Kirja kertoo, mitkä kotimaiset raaka-aineet ovat parhaimmillaan mihinkin vuodenaikaan. Se opastaa myös parhaiden vihannesten ja juuresten valinnassa sekä säilytyksessä. Ennen kaikkea kirja opastaa, miten valmistat vastustamatonta vegaaniruokaa, joka hivelee kaikkien hyvästä ruoasta nauttivien makuhermoja.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 9/2011
Sivumäärä: 124 s.
Kirjastoluokka: 68.2

Muuta: Suomennos Anna-Maija Luomi

Kirjan laji

Ruoka- ja juoma-aiheisia

Vastapoimittua Ulla Karlström & Cecilia Lundin (toim.)

Täydellinen tietoteos jokaiselle, joka haluaa saada metsän ja puutarhan sadon talteen parhaalla mahdollisella tavalla.

Keittiöpuutarhurin käsikirjaAgneta Ullenius

Kasvata itse omat vihanneksesi

Jallu Jonna Pulkkinen

Jallu on osa maamme kulttuurihistoriaa, romanttisten reissumiesten ja rajujen rokkareiden juoma, jota nautitaan hyvässä seurassa, pilke silmäkulmassa. Mutta kuinka siitä tuli sellainen?

Kodin uusi mehukirjaPetter Bergström

Kodin uusi mehukirja tuo kotitekoisten mehujen valmistuksen nykyaikaan. Tuttujen marjamehujen lisäksi kirja sisältää paljon juomareseptejä aivan uudenlaisiin aineksiin ja makuyhdistelmiin.

Vaihtoehdot lihalleTatu Lehtovaara

Kirja esittelee vaihtoehtoisia proteiininlähteitä ja kertoo, miten niistä saa maittavaa arki- ja juhlaruokaa.