Keittiöpuutarhurin käsikirja Agneta Ullenius

Tämä opas kertoo kaiken, mitä tarvitset kasvimaan perustamiseen ja hoitoon. Se neuvoo siementen esikasvatuksen ja kylvön sekä taimien koulimisen. Kirja opastaa myös oikean maa-aineksen valintaan ja antaa ohjeet rikkaruohojen torjuntaan. Luonnonmukainen viljely on saanut oman lukunsa samoin kuin parvekeviljelykin.Seikkaperäisten viljelyohjeiden lisäksi kirja esittelee yksityiskohtaisesti 22 vihannesta ja juuresta, niiden viljelyn ja ominaisuudet.

Viljelemällä itse vihanneksemme tiedämme niiden olevan hyviä, myrkyttömiä ja terveellisiä. Meidän ei enää tarvitse miettiä, mitä pinaattipussi itse asiassa sisältää tai kuinka paljon polttoainetta sen viljelemiseen ja rahtaamiseen tuhansien kilometrien päähän on mennyt. Sitä paitsi viljely kannattaa. Pussillinen salaatinsiemeniä, josta saa uskomattoman määrän salaatinlehtiä, maksaa suurin piirtein saman verran kuin yksi ainoa salaattikerä kaupassa.

Vihanneksia voi viljellä myös kaupungissa. Jos käytössä ei ole omaa pihaa tai viljelypalstaa, voi monia vihanneksia kasvattaa myös parvekkeella suurissa ruukuissa ja laatikoissa.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 2/2019
Sivumäärä: 128 s.
Koko: 193 x 238 mm
Sidosasu: sidottu, nelivärinen
Kirjastoluokka: 67.3
ISBN: 9789524924740

Muuta: Suomennos Anna Maija Luomi

Kirjan laji

Ruoka- ja juoma-aiheisia

Jallu Jonna Pulkkinen

Jallu on osa maamme kulttuurihistoriaa, romanttisten reissumiesten ja rajujen rokkareiden juoma, jota nautitaan hyvässä seurassa, pilke silmäkulmassa. Mutta kuinka siitä tuli sellainen?

Kakkuja kasviksistaYsanne Spevack

Nerokas keittokirja osoittaa, miten erinomaisesti vihannekset sopivat myös makeaan leivontaan.

Vaihtoehdot lihalleTatu Lehtovaara

Kirja esittelee vaihtoehtoisia proteiininlähteitä ja kertoo, miten niistä saa maittavaa arki- ja juhlaruokaa.

Vastapoimittua Ulla Karlström & Cecilia Lundin (toim.)

Täydellinen tietoteos jokaiselle, joka haluaa saada metsän ja puutarhan sadon talteen parhaalla mahdollisella tavalla.

Lakritsi- ja salmiakkikeittokirjaCarol Wilson

Lakritsi- ja salmiakkifanien toivekirja opastaa, miten monella tavalla mustaa herkkua voi keittiössä käyttää: makeana, suolaisena, suklaan kera ja mausteena ruoanlaitossa ja leipomisessa.