Kirja: Parturin tuolista (Bror Bäckström (Toimittanut Jorma K. Meller))

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Parturin tuolista Tarinoita lööppijulkisuuden takaaBror Bäckström

  Bror Bäckströmistä ei oikeastaan edes pitänyt tulla parturia, saatikka sellaista, jonka kasvot tulisivat tutuiksi televisiosta ja seurapiiripalstoilta. Mutta sattuma päätti toisin.

  Kähertäjäkoulun käytyään Bäckström perusti ensimmäisen liikkeensä Helsingin Punavuoreen 1959. Kun naapuriin polkaistiin pystyyn helsinkiläisen televisiotuotannon pioneeri Tesvisio, alkoi studiolta virrata asiakkaita Bäckströmin tuoliin. Bäckströmin liikkeessä asioivat jotakuinkin kaikki television alkuaikojen tähdet. Ja joutuipa sulavasanaisena kaverina tunnettu parturi monesti itsekin televisiokameroiden eteen. Näin syntyi maine julkkisparturina, jonka tiedossa oli enemmän tarinoita ja juoruja kuin kellään.

  Ere Kokkonen, Spede Pasanen, Kari Suomalainen, Lasse Liemola… Bäckströmin asiakaskuntaan kuului jo 60-luvulla koko suomalainen julkkiskaarti, mutta myös tunnetut poliitikot Harri Holkerista Paavo Lipposeen ja näyttelijät Tauno Palosta Esko Salmiseen ovat löytäneet tiensä tunnetun hiusmuotoilijan salonkiin.

  Eikä parturimestari itsekään mikään väritön persoona ole. Kun hän otti käyttöön hiusmuotoilijan tittelin ja antoi parturiliikkeelleen nimen Salon Bror Bäckström, oli se vielä oloissamme jotain aivan uutta ja mielenkiintoista. Liikehuoneistoonsa hän pystytti baaritiskin, jonka takaatarjoiltiin sekä kahvia että alkoholia. Ei siis ihme, että vuosien varrella kertyneiden hauskojen tarinoiden ja anekdoottien määrä on lähes loppumaton.

   

   

   

   

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 2/2011
  Sivumäärä: n. 250 s.
  Kirjastoluokka: 99.1
  Sähkökirjan ISBN: 9789524925044

  Muuta: Kansi Leena Kilpi

  Kirjan laji

  Lisää elämänkertoja ja muistelmia

  Iiro Viinanen - HenkilökuvaRisto Uimonen

  Värikäs kappale Suomen poliittista lähihistoriaa

  Steve Lukather

  Roisi ja paikoin sokeeraavan rehellinen omaelämäkerta avaa ovet 70- ja 80-lukujen musiikkimaailmaan, esiintymisareenoiden takahuoneisiin ja Los Angelesin hittitehtaisiin. Maailmaan, joka on värikäs, jännittävä ja usein hirveä.

  Olin Isisin vanki Farida Khalaf ja Andrea C. Hoffmann

  Faridan tarina on ensimmäinen todistajankertomus Isisistä sen sisältä käsin.

  Alex Ferguson Alex Ferguson

  Manchester Unitedin legendaarisen managerin värikkäät muistelmat

  Paul SimonPeter Ames Carlin

  Ensimmäinen kattava elämäkerta legendaarisesta laulajasta ja lauluntekijästä, jonka musiikki on ollut ilmiö jo kuusikymmentä vuotta.