Böök - Shakkia ja kulttuuria Petri Saharinen ja Pekka Böök

Eero E. Böökiä voidaan perustellusti pitää suomalaisen shakkikulttuurin luojana. Shakin suurmestari Böök oli alan vahva vaikuttaja, jota arvostettiin kaikkialla Euroopassa. Myös shakkikasvattajana Böökin merkitys on ollut ainutlaatuinen.
Böökien töölöläiskoti eli kolmen sukupolven ajan kansallisen historian tapahtumissa. 1800-luvun lopulla ruotsinkielisen Helsingfors lyceumin rehtori Emil Böök ajoi voimakkaasti suomen kielen oikeuksia. Einar Böök vapaamielisenä nuorsuomalaisena ja Ståhlbergin läheisenä avustajana toimi kansainvälisissä organisaatioissa Suomen itsenäistymisen aikaan. Elämäntyönsä hän teki sosiaalilainsäädännön kehittäjänä ja yhteiskunnallisen tasa-arvon puolustajana. Rakennusinsinööri Eero Böök nosti kotimaisen satama- ja rautatielogistiikan eurooppalaiselle tasolle.
Eero Böökin elämäkerta kuvaa hänen kehittymistään huippupelaajaksi ja shakin auktoriteetiksi Suomessa. Teos avaa näkökulmia lajin kansainväliseen historiaan ja suomalaisen shakin kehittymiseen. Kirjassa on runsaasti analyyseja Böökin shakkiturnausten peleistä ja hänen aikalaistensa merkkiotteluista.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2010
Sivumäärä: n 350 s.
Koko: 210 x 260 mm
Sidosasu: sidottu
Kirjastoluokka: 79.811, 99
ISBN: 9789524923927

Muuta: kuvitettu

Kirjan laji

Lisää elämänkertoja ja muistelmia

Urho Kekkonen MINÄ OLIN DIKTAATTORIPekka Tuomikoski

Urho Kekkosen näyttävintä, parhainta ja räväkintä kynänkäyttöä

Isäni, Auschwitzin komendanttiBarbara U. Cherish

Amerikkaan adoptoitu Barbara-tyttö kantaa salaisuutta, jota ei saa paljastaa kenellekään. Hänen isänsä oli mies,joka aiheutti työkseen mittaamatonta kärsimystä.

Poika 30529Felix Weinberg

”Jokaisella, joka on selvinnyt tuhoamisleireiltä, on epätavallinen tarina kerrottavanaan. Miljoonat tavalliset keskitysleiritarinat päättyivät kuolemaan.”

Smoke On The Water Dave Thompson

Deep Purplen koko pitkä, värikäs ja monipolvinen historia syntyhetkistä aina tähän päivään saakka