Kirja: Böök - Shakkia ja kulttuuria (Petri Saharinen ja Pekka Böök)

Kirja on loppuunmyyty.

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Böök - Shakkia ja kulttuuria Petri Saharinen ja Pekka Böök

  Eero E. Böökiä voidaan perustellusti pitää suomalaisen shakkikulttuurin luojana. Shakin suurmestari Böök oli alan vahva vaikuttaja, jota arvostettiin kaikkialla Euroopassa. Myös shakkikasvattajana Böökin merkitys on ollut ainutlaatuinen.
  Böökien töölöläiskoti eli kolmen sukupolven ajan kansallisen historian tapahtumissa. 1800-luvun lopulla ruotsinkielisen Helsingfors lyceumin rehtori Emil Böök ajoi voimakkaasti suomen kielen oikeuksia. Einar Böök vapaamielisenä nuorsuomalaisena ja Ståhlbergin läheisenä avustajana toimi kansainvälisissä organisaatioissa Suomen itsenäistymisen aikaan. Elämäntyönsä hän teki sosiaalilainsäädännön kehittäjänä ja yhteiskunnallisen tasa-arvon puolustajana. Rakennusinsinööri Eero Böök nosti kotimaisen satama- ja rautatielogistiikan eurooppalaiselle tasolle.
  Eero Böökin elämäkerta kuvaa hänen kehittymistään huippupelaajaksi ja shakin auktoriteetiksi Suomessa. Teos avaa näkökulmia lajin kansainväliseen historiaan ja suomalaisen shakin kehittymiseen. Kirjassa on runsaasti analyyseja Böökin shakkiturnausten peleistä ja hänen aikalaistensa merkkiotteluista.

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 8/2010
  Sivumäärä: n 350 s.
  Kirjastoluokka: 79.811, 99
  Sähkökirjan ISBN:

  Muuta: kuvitettu

  Kirjan laji

  Lisää elämänkertoja ja muistelmia

  Ozzy Osbourne omin sanoinDave Thompson

  Ozzyn elämänfilosofiaa ja värikkäitä vaiheita

  Quentin TarantinoMichael Scholten

  Kirja kertoo Tarantinon koko värikkään elämäntarinan sekä hänen elokuviensa syntyhistorian. Ääneen pääsevät myös näyttelijät, joiden kanssa Tarantino on mestariteoksensa luonut.

  Rikollinen elämäniJ. K. Tamminen

  J. K. Tammisen omaelämäkerta on huima matka elämän harmaan alueen hämäriin syövereihin. Matkaoppaana mies, joka aikoinaan oli monilahjakas neuvonantaja rikosten maailmassa.