Kirja: Itämeri sotanäyttämönä (Robert Jackson)

Kirja on loppuunmyyty.

Itämeri sotanäyttämönä Robert Jackson

Itämeren maista erityisesti Venäjä, Saksa, Puola, Baltian maat ja Suomi olivat 1900-luvulla sotilaallisen toiminnan näyttämöinä. Kirjassa kuvataan näillä alueella 1918-1945 käytyjä yksittäisiä taisteluja ja tutkitaan niitä osana maailmanpolitiikkaa ja Itämeren alueellista strategiaa.
Kirjassa on paljon historiallista valokuvamateriaalia sekä runsaasti tietoa käytössä olleesta aseistuksesta, joukoista ja niiden liikkeistä. Kirja avaa uuden, yleiseurooppalaisen näkökulman myös Suomen viimeksi käymiin sotiin.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2009
Sivumäärä: n. 250 s
Kirjastoluokka: 90.3

Muuta: Kansi Kalevi Nurmela

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Muistolaattabongarin opasPauli Jokinen

14 kävelyreittiä, joita seuraamalla pääsee tutustumaan eri kaupunginosien muistolaattoihin. Runsaasti kuvitettu kirja kertoo niiden tarinat.

Karl Dönitz ja Kolmannen valtakunnan viimeiset päivätBarry Turner

Teos on paitsi valaiseva henkilökuva natsi-Saksan viimeisestä johtajasta, myös elävä sisäpiirin kuvaus toisen maailmansodan vähän tunnetuista loppuselvittelyistä.

Suomi ja Hitlerin Saksa 1933-1939Osmo Hyytiä

Laajaan tutkimusaineistoon perustuva teos Suomen ja Hitlerin Saksan suhteista sekä suomalaisten suhtautumisesta kolmanteen valtakuntaan

Valkoisten vankinaPekka Railo (Toimittanut Pekka Tuomikoski)

Päiväkirja Kokkolan ja Tammisaaren punavankileireiltä 1918

Pettureita vai sodan uhreja Sergei Verigin

Laajaan venäläiseen ja suomalaiseen arkistomateriaaliin perustuva teos sota-ajan Karjalassa harjoitetusta yhteistyöstä. Se kertoo, keitä nämä yhteistoimintamiehet olivat, miten laajaa toiminta oli ja minkälaisista syistä siihen ryhdyttiin.