Kirja: Suomen sukellusveneet (Markku Melkko)

Kirja on loppuunmyyty.

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Suomen sukellusveneet Markku Melkko

  Suomen sukellusveneet kertoo kaiken suomalaisista sukellusveneistä, niiden lyhyestä mutta merkittävästä palveluksesta meripuolustuksen kärkenä 1930-luvulta jatkosodan loppuun. Sukellusvenelaivueeseen kuuluivat isot veneet Vetehinen, Vesihiisi ja Iku-Turso, pieni koevene Saukko sekä alun perin saksalaisten rahoittama rannikkosukellusvene Vesikko.

  Menestyksellisen toiminnan perustana olivat rohkeat päälliköt, taitava miehistö ja ”sukellusvenehenki”. Ankaran talven johdosta veneet kykenivät operoimaan talvisodassa vain neljän viikon ajan. Jatkosodassa sukellusveneet toimivat vihollisen pinta-aluksia ja sukellusveneitä vastaan. Ne turvasivat myös maalle elintärkeitä kauppamerenkulun yhteyksiä Ruotsiin ja Saksaan. Jokainen isoista veneistä onnistui upottamaan vihollisen sukellusveneen. Lisäksi Vesikko torpedoi neuvostoliittolaisen kuljetusaluksen.Pariisin rauhansopimus kielsi sukellusveneiden käytön Suomelta. Veneet myytiin Vesikkoa lukuun ottamatta romuksi Belgiaan. Vene onnistuttiin säilyttämään jälkipolville museoveneenä Suomenlinnassa.       

   

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 6/2008
  Sivumäärä: n. 130 s
  Kirjastoluokka: 39.5
  Sähkökirjan ISBN:

  Muuta: Kansi Kalevi Nurmerla, mv-kuvitus

  Kirjan laji

  Muita historiakirjoja

  Finljandija M. Markov - toim. Pekka Tuomikoski

  Teos, jonka tehtävänä oli valmistaa puna-armeijaa ”oikeudenmukaiseen sotaan” ja tarjota ”ideologisesti oikeaa” tietoa maasta, jota oltiin pian liittämässä Neuvostoliittoon.

  Suuri ja mahtavaTimo Vihavainen – Kari Ketola

  Tiivis Venäjä-tiedon ABC esittelee naapurimaamme keskeisimmät asiat: historian, kirjallisuuden ja maantiedon. Samalla se avaa lukijalle venäläistä arvomaailmaa ja käsitteitä.

  Muistolaattabongarin opasPauli Jokinen

  14 kävelyreittiä, joita seuraamalla pääsee tutustumaan eri kaupunginosien muistolaattoihin. Runsaasti kuvitettu kirja kertoo niiden tarinat.

  Hitlerin kotkanpesä ja Berghof 1922-1944Thierry Lentz

  Historiallinen tutkimusmatka legendaariseen paikkaan, josta käsin ohjailtiin maailman kohtaloa. Kirja kertoo seikkaperäisesti, millainen oli Hitlerin ja hänen lähipiirinsä ”lomaparatiisi” ja millaista elämää siellä vietettiin.

  Isänmaan puolesta - Jääkäriliikkeen ja jääkärien historiaJarkko Kemppi

  Jääkärien vaiheet 1910-luvulta aina 1980-luvulle saakka