Kirja: Guantanamon päiväkirja - Todistajana vankileirillä (Mahvish Khan)

Kirja on loppuunmyyty.

Guantanamon päiväkirja - Todistajana vankileirillä Mahvish Khan

Koskettava kuvaus nykypäivän tunnetuimalta vankileiriltä. Mahvish Khan on 27-vuotias amerikkalainen nainen, sukujuuriltaan pakistanilainen ja vastavalmistunut lakimies. Hän kiinnostuu ihmisoikeuksista kuultuaan afgaanien vangitsemisesta ja epäinhimillisestä kohtelusta amerikkalaisten vankileirillä Kuubassa. FBI:n palkkaamana Khan lennätetään Guantanamo Bayhin, jossa on yli 700 12–80-vuotiasta vankia. Maksettujen ja tekaistujen ilmiantojen vuoksi tavallisia poikia ja miehiä pidetään vuosikausia vangittuina ilman syytteitä, kaltoin kohdeltuina ja nöyryytettyinä. Khan ja muut lakimiehet tekevät kaikkensa kamppaillakseen Bushin epäoikeudenmukaista hallintoa vastaan. Guantanamon päiväkirjassa Khan kertoo tapaamiensa vankien tarinoita, jotka paljastavat näiden pohjattoman epätoivon, kaipauksen ja koti-ikävän.

LOPPUUNMYYTY

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2008
Sivumäärä: n. 200 s.
Kirjastoluokka: 99

Muuta: Suomennos Taina Wallin, kansi Kalevi Nurmela

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Natsi-Saksan salaiset suunnitelmatChris McNab

Miltä maailma näyttäisi tänään, jos Saksa olisi voittanut toisen maailmansodan?

Kivi bolševikin kengässä Jukka Seppinen

Laajoihin arkistotutkimuksiin perustuva teos Neuvostoliiton vaikutuksesta Suomen poliittiseen historiaan Venäjän vallankumouksesta aina 1960-luvun rajun radikalisoitumisen aikaan.

Suomi ja Hitlerin Saksa 1933-1939Osmo Hyytiä

Laajaan tutkimusaineistoon perustuva teos Suomen ja Hitlerin Saksan suhteista sekä suomalaisten suhtautumisesta kolmanteen valtakuntaan

Isäni oli natsiGerald Posner

Gerald Posner on haastatellut yhtätoista Hitlerin sisäpiiriin kuuluneen henkilön poikaa ja tytärtä, jotka kertovat ensimmäistä kertaa, millaista oli kasvaa natsi-johtajien lapsena ja miten tämä menneisyys on heidän elämäänsä vaikuttanut.

Viholliset keskellämme Atso Haapanen

Vakoojina ja maanpettureina tuomittujen kohtalot Suomessa