Kirja: Guantanamon päiväkirja - Todistajana vankileirillä (Mahvish Khan)

Kirja on loppuunmyyty.

Guantanamon päiväkirja - Todistajana vankileirillä Mahvish Khan

Koskettava kuvaus nykypäivän tunnetuimalta vankileiriltä. Mahvish Khan on 27-vuotias amerikkalainen nainen, sukujuuriltaan pakistanilainen ja vastavalmistunut lakimies. Hän kiinnostuu ihmisoikeuksista kuultuaan afgaanien vangitsemisesta ja epäinhimillisestä kohtelusta amerikkalaisten vankileirillä Kuubassa. FBI:n palkkaamana Khan lennätetään Guantanamo Bayhin, jossa on yli 700 12–80-vuotiasta vankia. Maksettujen ja tekaistujen ilmiantojen vuoksi tavallisia poikia ja miehiä pidetään vuosikausia vangittuina ilman syytteitä, kaltoin kohdeltuina ja nöyryytettyinä. Khan ja muut lakimiehet tekevät kaikkensa kamppaillakseen Bushin epäoikeudenmukaista hallintoa vastaan. Guantanamon päiväkirjassa Khan kertoo tapaamiensa vankien tarinoita, jotka paljastavat näiden pohjattoman epätoivon, kaipauksen ja koti-ikävän.

LOPPUUNMYYTY

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2008
Sivumäärä: n. 200 s.
Kirjastoluokka: 99

Muuta: Suomennos Taina Wallin, kansi Kalevi Nurmela

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

RyssävihaTimo Vihavainen

Teos valottaa ryssävihaa ja sen rinnakkaisilmiöitä sekä Suomessa että muissa Venäjän naapurimaissa ja vertaa niitä myös Venäjällä vallinneisiin asenteisiin naapureita kohtaan. Kokonaiskuva on sekä yllättävä että hyvin kiinnostava.

Talvisodan ranskalaiset ratkaisijatHenrik Tala

Suomi ei taistellut talvisodassa yksin, vaikka niin toistuvasti väitetään. Tärkeimpään pelastajan roolin kohosi Ranska ja sen pääministeri Édouard Daladier.

Karl Dönitz ja Kolmannen valtakunnan viimeiset päivätBarry Turner

Teos on paitsi valaiseva henkilökuva natsi-Saksan viimeisestä johtajasta, myös elävä sisäpiirin kuvaus toisen maailmansodan vähän tunnetuista loppuselvittelyistä.

KotiryssätHeikki Saari

Mitä ja keitä olivat kotiryssät? Ohjailivatko he suomen sisäpolitiikkaa? Syyllistyivätkö kotiryssän hyysääjät maanpetokseen tai vakoiluun? Heikki Saaren teos valottaa näitä ja monia muita kauan vaiettuun ilmiöön liittyviä kysymyksiä.

Vaaran vuodet? - Suomen selviytymisstrategia 1944-1950Jukka Seppinen

Oliko Suomen itsenäisyys sodan jälkeisinä vuosina uhattuna?