Kirja: Suomalainen sää - Ilmastonmuutos ja ääri-ilmiöt (Lea Saukkonen)

Kirja on loppuunmyyty.

Suomalainen sää - Ilmastonmuutos ja ääri-ilmiöt Lea Saukkonen

Mistä johtuvat viime vuosina kuivalle maalle jääneet mökkilaiturit, lämpimät ja lumettomat talvet tai tulviva Kauppatori? Onko suomalainen sää muuttumassa perinteisestä? Meteorologi Lea Saukkonen käy kirjassaan läpi mieleenpainuneita sääilmiöitä 1900-luvulta nykypäivään, mm. tuhoisimpia myrskyjä, kovimpia paukkupakkasia tai kuumimpia intiaanikesiä. Kirjassa selvitetään yleistajuisesti, miten erilaiset sääilmiöt syntyvät. Lea Saukkonen kurkistaa myös tulevaisuuteen ja ilmastonmuutoksen vaikutukseen Suomessa mutta myös maailmanlaajuisesti. Kirjan lopussa on oma sääpäiväkirja paikallissään vuotuista seuraamista varten. Runsas nelivärikuvitus.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2008
Sivumäärä: n. 120 s.
Kirjastoluokka: 55.5

Muuta: Kansi Jarkko Nikkanen

Kirjan laji

Muita tietokirjoja

Syntymän ja kuoleman kirjaEija Pulkkinen

Kiehtova kirja siitä, miten elämän ääripäät kohdataan eri puolilla maailmaa. Teos kuvaa mukaansatempaavasti syntymän ja kuoleman rituaaleja ja magiaa mm. Filippiinien Ifugao-heimon parissa, Myanmarissa, Bhutanissa, Guatemalassa ja Meksikon Tarahumara-intiaanien keskuudessa.

Hyvä, paha muoviJohanna Kohvakka & Liisa Lehtinen

Kirja käsittelee muovia ja sen ympäristövaikutuksia kansantajuisesti ja antaa käytännön neuvoja muovin kulutuksen vähentämiseen.

Game of ThronesKim Renfro

Kattava teos maailman suosituimmasta fantasiasarjasta. Sisältää kaikki tuotantokaudet – myös viimeisen.

Suomen rikkaatEsko Seppänen

Keitä ovat Suomen omistajat ja ketkä heistä ovat julkisuudessa tuntemattomia salarikkaita?

Uuden ajan atlasAlastair Bonnett

Aivan uudenlainen kartasto, joka havainnollistaa yhteiseen maailmaamme vaikuttavia ilmiöitä ennennäkemättömällä tavalla.