Kirja: Suomalainen sää - Ilmastonmuutos ja ääri-ilmiöt (Lea Saukkonen)

Kirja on loppuunmyyty.

Suomalainen sää - Ilmastonmuutos ja ääri-ilmiöt Lea Saukkonen

Mistä johtuvat viime vuosina kuivalle maalle jääneet mökkilaiturit, lämpimät ja lumettomat talvet tai tulviva Kauppatori? Onko suomalainen sää muuttumassa perinteisestä? Meteorologi Lea Saukkonen käy kirjassaan läpi mieleenpainuneita sääilmiöitä 1900-luvulta nykypäivään, mm. tuhoisimpia myrskyjä, kovimpia paukkupakkasia tai kuumimpia intiaanikesiä. Kirjassa selvitetään yleistajuisesti, miten erilaiset sääilmiöt syntyvät. Lea Saukkonen kurkistaa myös tulevaisuuteen ja ilmastonmuutoksen vaikutukseen Suomessa mutta myös maailmanlaajuisesti. Kirjan lopussa on oma sääpäiväkirja paikallissään vuotuista seuraamista varten. Runsas nelivärikuvitus.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2008
Sivumäärä: n. 120 s.
Kirjastoluokka: 55.5

Muuta: Kansi Jarkko Nikkanen

Kirjan laji

Muita tietokirjoja

Punavihreä, sinivalkoinenLi Andersson & Susanna Koski

Vastakkain on kaksi määrätietoista naista, jotka eivät arkaile sanoa mielipidettään siitä, mitkä ovat Suomen, EU:n ja koko maailman hyvinvoinnin ja menestyksen eväät.

X-COM-tietokonepelien klassikotJuho Kuorikoski

Maailman parhaana pidetyn tietokonepelin UFO: Enemy Unknownin, sen jatko-osien, edeltäjien sekä henkisten perillisten historiikki.

Syntymän ja kuoleman kirjaEija Pulkkinen

Kiehtova kirja siitä, miten elämän ääripäät kohdataan eri puolilla maailmaa. Teos kuvaa mukaansatempaavasti syntymän ja kuoleman rituaaleja ja magiaa mm. Filippiinien Ifugao-heimon parissa, Myanmarissa, Bhutanissa, Guatemalassa ja Meksikon Tarahumara-intiaanien keskuudessa.

Suomessa kummitteleeEero Ojanen

Kirja on jatkoa Suurelle suomalaiselle kummituskirjalle. Se jatkaa selittämättömien ilmiöiden ja kummallisten kokemusten esittelyä sellaisena kuin suomalaiset ovat ne kokeneet.