Kirja: Suljettu ovi (Marja Toivio)

Kirja on loppuunmyyty.

Suljettu ovi Marja Toivio

Mari Toikko on 35-vuotias tosi-tv-toimittaja, jota työ ja elämän pinnallisuus ahdistavat. Eräällä työmatkalla hän tapaa naimisissa olevan Mikon ja tuntee vihdoinkin löytäneensä jotain aitoa. Heidän välilleen syttyy kiihkeä rakkaussuhde. Mari kiinnostuu Mikon elämästä, ennen kaikkea tämän psyykkisesti sairaasta sisaresta Merjasta, ja alkaa suunnitella tosielämään perustuvaa, mutta osin fiktiivistä kirjaa perheen ongelmista. Faktan ja fiktion yhdistäminen osoittautuu yllättävän vaikeaksi ja herättää monia kysymyksiä: Mikä oikeus meillä on puuttua toisen elämään? Saako toisen yksityiselämän tuoda julkisuuteen? Mikä on kirjailijan vapaus? Onko kaikki nykyään kaupan, yksityisyyskin? Kirjaa kirjoittaessaan Mari joutuu kohtaamaan myös menneisyytensä, oman elämänsä toden ja valheen. Yllättävällä tavalla myös Marin ja Merjan elämät alkavat kietoutua yhteen.

Katso myös Marja Toivion kotisivut.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 1/2008
Sivumäärä: n. 220 s.
Kirjastoluokka: 84.2

Muuta: Kansi Rami Saaristo

Kirjan laji

Muita kaunokirjoja

Laulu punaisesta huoneestaRaili Mikkanen

Tarina kielletystä rakkaudesta

Onnen lupauksiaKatri Vala – Sinikka Hautamäki

Kaunis ja koskettava lahjakirja, jossa Katri Valan klassikkorunot ovat saaneet kuvituksekseen Sinikka Hautamäen upeat, unenomaiset akvarellit.

KaamosmurhatLars Pettersson

Kylmäävä trilleri vihasta ja kostosta pienessä pohjoisessa yhteisössä, maassa, jossa talviaurinko ei nouse horisontin ylle ja päivä kestää vain pari sinihämärää tuntia.

MegaliigaJ. K. Tamminen

Vahva kuvaus kansainvälisen huumerikollisuuden leviämisestä Suomeen ja poliisin taistelusta rikollisia ja huumeita vastaan. Taistelusta, jossa koskaan ei tiedä, kuka on vastassa.

Keikkabussin parhaat musavitsitSamuli Väänänen

Keikkamatkoilla tien päällä vietetyt pitkät tunnit ovat oiva kasvualusta muusikoiden väliselle sanailulle. Ja mistäpä paremmin vitsiä irtoaisi, kuin muusikoiden maneereista tai vinksalleen väännetyistä laulujen sanoituksista.