Kirja: Oletko koskaan nähnyt kauniin kaupungin? (Jussi Jäppinen)

Kirja on loppuunmyyty.

Oletko koskaan nähnyt kauniin kaupungin? Jussi Jäppinen

Jussi Jäppinen johdattaa kirjassaan lukijan Jyväskylän keskustan ruutukaava-alueen rakentumiseen 1800-luvun puutalokaupungista 2000-luvun alun nopeasti kehittyvän suomalaisen kasvukeskuksen ydinalueeksi.

Teoksessa sukelletaan kiinoisalla tavalla kaupunkiympäristön ilmeessä tapahtuneiden muutosten selvittämiseen. Tutuksi tulevat niin Jyväskylän arkkitehtuurin vaiheet, suunnittelijoiden aivoitukset kuin määräysten ja ohjeiden vaikutus kaupungin ydinalueen muotoutumiseen.

Taidokkaasti kuvitetussa kirjassa on 830 valokuvaa, piirrosta ja karttaa! Loistava lahjakirja!

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2006
Sivumäärä: 400 s.
Kirjastoluokka: 79.92

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Hitlerin kotkanpesä ja Berghof 1922-1944Thierry Lentz

Historiallinen tutkimusmatka legendaariseen paikkaan, josta käsin ohjailtiin maailman kohtaloa. Kirja kertoo seikkaperäisesti, millainen oli Hitlerin ja hänen lähipiirinsä ”lomaparatiisi” ja millaista elämää siellä vietettiin.

Isäni oli natsiGerald Posner

Gerald Posner on haastatellut yhtätoista Hitlerin sisäpiiriin kuuluneen henkilön poikaa ja tytärtä, jotka kertovat ensimmäistä kertaa, millaista oli kasvaa natsi-johtajien lapsena ja miten tämä menneisyys on heidän elämäänsä vaikuttanut.

Helsinki 1939Laura Kolbe, Samu Nyström & Henrik Tala

Teos jatkaa Helsinki-kirjasarjaa, jossa on aikaisemmin julkaistu Helsinki 1918 – Pääkaupunki ja sota (2008) sekä Helsinki 1945 – Pääkaupunki ja rauha (2015).

Natsi-Saksan salaiset suunnitelmatChris McNab

Miltä maailma näyttäisi tänään, jos Saksa olisi voittanut toisen maailmansodan?

Mereen kadonneetJohanna Pakola

Syyskuussa 1948 meri on kätki 22 ruumista, Verna-laivan pirstoutuneen hylyn ja paljon salaisuuksia.Miksi 25 ihmistä hankki laivan, jolla lähteä vaaralliselle merimatkalle? Keitä lähtijät olivat? Miksi kaikki tapahtui salassa?