Kirja: Mies, joka ehdotti naisille äänioikeutta (Antero Karttunen)

Kirja on loppuunmyyty.

Mies, joka ehdotti naisille äänioikeutta Antero Karttunen

Kirja on mielenkiintoinen kuvaus Suomen historian kuohuvista vuosista kiinnostavasta yksilöperspektiivistä katsottuna. Mukana ovat sortovuodet, tie itsenäisyyteen sekä mm. jääkäriliikkeen ja eduskunnan synty. Yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden myöntäminen naisille tasan 100 vuotta sitten mahdollistui osaltaan Kustaa Killisen aloitteista. Kulttuurihistorian suuret nimet Minna Canth ja Juhani Aho olivat Killisen lähipiiriä. Kustaa Killinen oli aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hän harrasti kirjoittamista, runoista sanomalehtikirjoituksiin. Hän oli myös mukana monissa kunnallisissa luottamustehtävissä, esim. Kuopion kaupunginvaltuustossa lähes 40 vuoden ajan. Hänen valtiopäivämiehen uransa teki hänestä oman aikansa valtakunnallisen vaikuttajan.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 9/2006
Sivumäärä: 240 s.
Kirjastoluokka: 99.1

Kirjan laji

Lisää elämänkertoja ja muistelmia

MaradonaJimmy Burns

Paljastava henkilökuva yhdestä urheilumaailman tunnetuimmista, ihailluimmista ja ristiriitaisimmista tähdistä

Jack WitikkaMaria-Liisa Nevala

Kiehtova elämäkertateos teatterin rajoja rikkoneesta uudistajasta, jonka teatteri-, ooppera- ja elokuvaohjaajan ura kesti yli neljä vuosikymmentä. Kirja sisältää runsaasti uutta tietoa Suomen teatterihistoriasta 40 vuoden ajalta.

RocksJoe Perry

Joe Perryn omaelämäkerta on vetävä, humoristinen ja brutaalin suorasukainen kuvaus elämästä rock-areenoilla ja niiden ulkopuolella.

KosketinrunkkariFlake

Saksalaisyhtye Rammsteinin kosketinsoittajan Christian ”Flake” Lorenzin kirja on hilpeintä mutta myös älykkäintä tekstiä, mitä rokkimaailmasta on aikoihin julkaistu.