Kirja: Mies, joka ehdotti naisille äänioikeutta (Antero Karttunen)

Kirja on loppuunmyyty.

Mies, joka ehdotti naisille äänioikeutta Antero Karttunen

Kirja on mielenkiintoinen kuvaus Suomen historian kuohuvista vuosista kiinnostavasta yksilöperspektiivistä katsottuna. Mukana ovat sortovuodet, tie itsenäisyyteen sekä mm. jääkäriliikkeen ja eduskunnan synty. Yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden myöntäminen naisille tasan 100 vuotta sitten mahdollistui osaltaan Kustaa Killisen aloitteista. Kulttuurihistorian suuret nimet Minna Canth ja Juhani Aho olivat Killisen lähipiiriä. Kustaa Killinen oli aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hän harrasti kirjoittamista, runoista sanomalehtikirjoituksiin. Hän oli myös mukana monissa kunnallisissa luottamustehtävissä, esim. Kuopion kaupunginvaltuustossa lähes 40 vuoden ajan. Hänen valtiopäivämiehen uransa teki hänestä oman aikansa valtakunnallisen vaikuttajan.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 9/2006
Sivumäärä: 240 s.
Kirjastoluokka: 99.1

Kirjan laji

Lisää elämänkertoja ja muistelmia

ZidaneLuca Caioli

Urheilijaelämäkerta pureutuu temperamenttisen persoonan eri puoliin ja kertoo sekä Zidanen elämästä ennen kuuluisuutta että hänen urastaan ja tärkeimmistä peleistään.

99 Wayne Gretzkyn tarinaAl Strachan & Wayne Gretzky

Kaikkien aikojen parhaan jääkiekkoilijan elämä kaukalossa ja sen ulkopuolella

BlondieDick Porter – Kris Needs

Täydellinen historiikki ikonisen newyorkilaisbändin vaiheista 70-luvulta aina nykypäivään asti.

SS-kommando Otto Skorzeny Stuart Smith

Ensimmäinen objektiivinen selonteko legendaarisen SS-kommandon Otto Skorzenyn elämästä ja urasta. Skorzenyn julkikuva ja maine on tähän asti perustunut lähinnä hänen omiin, varsin väritettyihin muistelmiinsa.