Mahtava matcha Japanilainen superfood Joanna Farrow ja Sinikka Piippo

Ainutlaatuisten ravitsevien, puhdistavien ja virkistävien ominaisuuksiensa ansiosta matchasta on tullut terveystietoisten suursuosikki. Kirja selvittää mitä matcha on, mitkä ovat sen terveysvaikutukset ja miten sitä käytetään.

Matcha on lähtöisin Japanista, jossa siitä tehtyä teetä on juotu jo yli tuhat vuotta. Matchassa on moninkertaisesti enemmän hyviä ravinteita ja antioksidantteja kuin tavallisessa vihreässä teessä.

Matchaa voidaan käyttää myös ruoanlaitossa. Se soveltuu niin pää- kuin jälkiruokiin, smoothieihin, keittoihin, kastikkeisiin, marinadeihin leivontaan…

Kirjan yli 50 reseptiä opastavat miten monin tavoin matchaa voi käyttää – ja tehdä herkullisesta ruoasta myös superruokaa.

Kasvitieteilijä Sinikka Piippo on kirjoittanut kirjaan johdannon matchasta ja sen hämmästyttävistä terveysvaikutuksista.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2018, viikolla 33
Sivumäärä: 128 s.
Koko: 170 x 190 mm
Sidosasu: Sidottu, nelivärinen
Kirjastoluokka: 59.34
ISBN: 9789523126879

Muuta: Suomennos Anna Maija Luomi, Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Ruoka- ja juoma-aiheisia

VillivihanneskeittokirjaMarlene Gustawson

Villivihanneskeittokirja opastaa tunnistamaan ja käyttämään luonnosta löytyviä kasveja. Se kertoo havainnollisesti, mitä kasveja ja kasvinosia voi syödä ja miten niistä valmistetaan herkullista ruokaa.

Jallu Jonna Pulkkinen

Jallu on osa maamme kulttuurihistoriaa, romanttisten reissumiesten ja rajujen rokkareiden juoma, jota nautitaan hyvässä seurassa, pilke silmäkulmassa. Mutta kuinka siitä tuli sellainen?

Kaikki avokadosta Gaby Dalkin

Upeasti kuvitettu teos on täydellinen keittokirja jokaiselle, joka haluaa löytää uusia tapoja nauttia avokadon terveysvaikutuksista ja lempeän hienostuneesta mausta.

Kodin uusi mehukirjaPetter Bergström

Kodin uusi mehukirja tuo kotitekoisten mehujen valmistuksen nykyaikaan. Tuttujen marjamehujen lisäksi kirja sisältää paljon juomareseptejä aivan uudenlaisiin aineksiin ja makuyhdistelmiin.

Vaihtoehdot lihalleTatu Lehtovaara

Kirja esittelee vaihtoehtoisia proteiininlähteitä ja kertoo, miten niistä saa maittavaa arki- ja juhlaruokaa.