Grillimestarin kasvisherkut Tatu Lehtovaara

Grilliherkuillaan tunnetuksi tullut keittiömestari Tatu Lehtovaara osoittaa uudessa kirjassaan, ettei grillaaminen ole vain lihansyöjien huvia. Grillissä syntyy mahtavia herkkuja myös kasviksista.
Kirjassa esitellään monipuolisesti erilaisia tapoja grillata kasviksia, joista loihditaan maittavia kasvisruokia. Kaikki ruokalajit on helposti muutettavissa myös vegaaniseen ruokavalioon sopiviksi. Kirjassa esitellään myös villivihannesten grillaamista ja käyttöä.
Kasvisten makukirjo on valtaisa, ja makuyhdistelmiä sekä valmistustapoja on lukemattomia. Samasta kasviksesta saa hyvin erimakuisia vivahteita houkuteltua esiin muuttamalla valmistustapaa ja mausteita. Intialainen ja malesialainen keittiö ovat oivallinen osoitus siitä, että kasvikset ”kestävät” voimakkaita mausteita ja kypsennystapoja.
Kirjassa pureudutaan kasvisten värikkääseen ja maittavaan maailmaan ja niistä grillataan niin alku-, pää- kuin lisäkeruokiakin, yhteensä yli 50.
Kasvisten grillaamista ei pidä jättää vain kesään, sillä niiden sesonki kestää lähes koko vuoden. Itseoikeutetusti keväinen grillaaminen alkaa parsasta, jatkuu varhaisperunoiden, sipuleiden ja muiden kesäherkkujen muodossa. Syksy kruunaa kasvisten grillaajan ruokavuoden, juurekset ja sienet sihisevät silloin grillissä.
Olipa näkökulma terveellisyydessä, ekologisuudessa tai maittavuudessa; grilli kuumenemaan, kasvikset tirisemään, tuoreet yrtit ja mausteet tuoksumaan, ystävät ja läheiset pöydän ääreen – siitä on hyvä grillauspäivä tehty.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 2/2016, viikolla 7
Sivumäärä: 152 s.
Koko: 190 x 220 mm
Sidosasu: Sidottu, nelivärinen
Kirjastoluokka: 68.2
ISBN: 978-952-312-260-4

Muuta: kansi Taittopalvelu Yliveto Oy, valokuvat Jukka Heiskanen

Kirjan laji

Ruoka- ja juoma-aiheisia

Jallu Jonna Pulkkinen

Jallu on osa maamme kulttuurihistoriaa, romanttisten reissumiesten ja rajujen rokkareiden juoma, jota nautitaan hyvässä seurassa, pilke silmäkulmassa. Mutta kuinka siitä tuli sellainen?

Juuri näin!Tiia Koskimies

Tiia Koskimies tarjoilee runsaasti uusia makuja ja valmistustapoja herkullisiin ja terveellisiin juuresruokiin.

Kunnon leipää Håkan Johansson

Kansainvälisen Bakery Masters 2014 -kilpailun voittaja Håkan Johansson jakaa kirjassaan parhaat leipäreseptinsä ja antaa kotileipureille loistavia vinkkejä, joiden avulla jokainen onnistuu.

Superviljat Chrissy Freer

Kirja esittelee 12 superviljaa, niiden ravinto- ja terveysvaikutukset sekä sen, miten niitä kannattaa käyttää ja valmistaa.

Terveellistä ja hyvää kotikuivuristaMichelle Keogh

Kirja antaa kaikki tarvittavat tiedot erilaisten ruoka-aineiden käsittelyyn ja kuivatun ruoan oikeaan säilytykseen. Se tarjoaa myös 100 innovatiivista reseptiä kuivurissa valmistettaviin herkkuihin.