Kirja: Simforian – Kutsumuksena Valamo (Pekka Matvejeff)

Kirja on loppuunmyyty.

Simforian – Kutsumuksena Valamo Pekka Matvejeff

Valamon munkin, igumeni Simforianin (1892–1981)elämä oli todellista draamaa alusta loppuun. Hän koki Venäjän vallankumouksen, talvi- ja jatkosodan, evakkojen raskaat myllerrykset sekä luostarin lopullisen muuton Heinävedelle. Luostarin johtajana hän kannatteli Valamoa sen vaikeina sodanjälkeisinä vuosina.


Simforian palveli koko elämänsä Valamon luostarissa, ensin Laatokalla, sitten Heinävedellä aina kuolemaansa saakka. Simforianin elämäntyössä symboloituu Valamon aseman muuttuminen ensin venäläisestä karjalaiseksi ja viimein suomalaiseksi luostariksi. Hänen vahva uskonsa ja sitkeytensä jättivät jälkeensä perinnön, jonka vaikutukset tuntuvat Valamossa yhä vahvoina. 

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 5/2007
Sivumäärä: 160 s.
Kirjastoluokka: 99.1

Kirjan laji

Lisää elämänkertoja ja muistelmia

George Michael 1963-2016Emily Herbert

George Michaelista, kreikkalaisen maahanmuuttajaperheen pojasta, kasvoi yksi aikamme suurimmista pop-idoleista. Hän joutui kuitenkin maksamaan julkisuudestaan kovan hinnan.

Pako helvetistäMasaji Ishikawa

Shokeeraava kertomus Pohjois-Koreasta, tositarina elämästä, josta oli päästävä pakoon – tai kuoltava.

Sylvi SalonenPirkko Vekkeli – Ismo Loivamaa

Sylvi Salonen oli suuren luokan näyttelijätär, jonka elämästä riittää herkullisia anekdootteja. Vetävässä elämäkerrassa muistojaan Sylvistä kertovat hänet läheisesti tunteneet ystävät ja työtoverit.

Äidiksi keskitysleirilläWendy Holden

Priska, Rachel ja Anka kulkivat Auschwitz-Birkenaun portista täynnä pelkoa vuonna 1944. Heillä oli pelkoonsa vielä tavallistakin suurempi syy, sillä heistä jokaisella oli salaisuus, jonka paljastuminen olisi merkinnyt välitöntä kuolemaa. He olivat raskaana.