Kirja: Narsistin lapsena (Janne Viljamaa)

Pokkari väliaikaisesti loppu.

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Narsistin lapsena Pitkä tie itsenäisyyteenJanne Viljamaa

  Minkälaista on kasvaa narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivän vanhemman lapsena? Miten löytää tie alistuneisuudesta itsenäisyyteen, vähättelystä vahvaan itsetuntoon?
  Kirjassaan sosiaalipsykologi Janne Viljamaa luonnehtii narsistiäidin ja -isän persoonallisuutta, käsittelee alistavan kasvatusympäristön lapselle tuottamaa pelkoa, ahdistusta ja häpeää sekä antaa ajatuksia itsetunnon vahvistamiseksi.
  Vanhemman tulisi antaa lapselle turvaa, hoitoa, tukea, rakkautta ja välittämistä. Itsekeskeinen narsisti ei tähän kykene, vaan hän voi pahimmassa tapauksessa alistaa lapsen, nöyryyttää tätä ja tai olla täysin välinpitämätön lapsen tarpeista.
  Narsistivanhemman varjossa kasvaminen lyö tavallisesti ainakin jonkinlaisen jäljen minuuteen. Yleisiä vaurioita ovat ahdistus, masennus, kyvyttömyys sietää stressiä ja erilaiset aggressionsäätelyongelmat. On tärkeää löytää keino estää se, ettei lapsesta tule samanlaista narsistia kuin vanhemmistaan.

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 8/2015, viikolla 40
  Sivumäärä: 216 s.
  Kirjastoluokka: 17.3
  Sähkökirjan ISBN: 9789523122253

  Muuta: kansi Taittopalvelu Yliveto oy

  Kirjan laji

  Muita elämäntaitokirjoja

  Narsistin uhrista selviytyjäksiSirpa Polo

  Miten toipua henkisen väkivallan aiheuttamasta uupumuksesta ja masennuksesta?

  Eräänä aamuna heräät onnellisenaPekka Hämäläinen

  Innostava opas voimaannuttavalle matkalle omaan minuuteen.

  Mielenrauhaa mandala-kivistäNatasha Alexander

  Löydä mandalan meditatiivinen voima maalaamalla kauniit kuviot kiven pintaan. Käden ja mielen yhteistyö vie rentouttavaan läsnäolon tilaan.

  Kuusikymppisten kirjaHilkka Laukka-Sinisalo

  Inspiroiva mietintä- ja pohdintapaketti niille, jotka odottavat eläkkeelle jäämistään ja niille, jotka miettivät kuinka voisivat vielä jatkaa työtään.

  HyväksikäytetytVisa Kuusikallio ja Katri Kuusikallio

  Miten eheytyä lapsuuden traumasta? Uhrien kertomuksia ja asiantuntijoiden neuvoja seksuaalista hyväksikäyttöä kokeneille.