Kirja: Narsistin lapsena (Janne Viljamaa)

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Narsistin lapsena Pitkä tie itsenäisyyteenJanne Viljamaa

  Minkälaista on kasvaa narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivän vanhemman lapsena? Miten löytää tie alistuneisuudesta itsenäisyyteen, vähättelystä vahvaan itsetuntoon?
  Kirjassaan sosiaalipsykologi Janne Viljamaa luonnehtii narsistiäidin ja -isän persoonallisuutta, käsittelee alistavan kasvatusympäristön lapselle tuottamaa pelkoa, ahdistusta ja häpeää sekä antaa ajatuksia itsetunnon vahvistamiseksi.
  Vanhemman tulisi antaa lapselle turvaa, hoitoa, tukea, rakkautta ja välittämistä. Itsekeskeinen narsisti ei tähän kykene, vaan hän voi pahimmassa tapauksessa alistaa lapsen, nöyryyttää tätä ja tai olla täysin välinpitämätön lapsen tarpeista.
  Narsistivanhemman varjossa kasvaminen lyö tavallisesti ainakin jonkinlaisen jäljen minuuteen. Yleisiä vaurioita ovat ahdistus, masennus, kyvyttömyys sietää stressiä ja erilaiset aggressionsäätelyongelmat. On tärkeää löytää keino estää se, ettei lapsesta tule samanlaista narsistia kuin vanhemmistaan.

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 8/2015, viikolla 40
  Sivumäärä: 216 s.
  Kirjastoluokka: 17.3
  Sähkökirjan ISBN: 9789523122253

  Muuta: kansi Taittopalvelu Yliveto oy

  Kirjan laji

  Muita elämäntaitokirjoja

  Vaihtoehtoisia faktojaMarkku Ojanen

  Kuulemmeko mieluummin miellyttävän valheen kuin epämiellyttävän totuuden? Mielenkiintoinen teos pureutuu syvälle valheen anatomiaan, sen syihin ja seurauksiin.

  Kun uskot unelmiisi, alat kasvaa niitä kohtiTommy Hellsten

  Tunnetun terapeutin syvällisiä ja oivaltavia ajatuksia elämästä.

  Lapset vai työAino-Mari Tuuri

  Rohkaiseva kirja perhesuunnittelusta yhä epävarmemmaksi käyvän työelämän maailmassa.

  Kuusikymppisten kirjaHilkka Laukka-Sinisalo

  Inspiroiva mietintä- ja pohdintapaketti niille, jotka odottavat eläkkeelle jäämistään ja niille, jotka miettivät kuinka voisivat vielä jatkaa työtään.