Kirja: Miksi aivot sanovat ei (Markku Lappalainen)

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Miksi aivot sanovat ei Opi uusi tapa ajatellaMarkku Lappalainen

  Tunteilla on ylivalta inhimillisessä käyttäytymisessä. Aivojen tapa toimia ei ole ensisijaisesti ajattelu, vaan muistiin ja tunteisiin perustuva reagointi kyllä/ei - kaavan mukaisesti. Kun meitä kohtaa uusi asia, aivomme sanovat EI.
  Kulttuurissamme arvostetaan kriittistä ajattelua, ja kielteisyys nähdään voimalliseksi keinoksi saada totuus selville. Kriittisestä ajattelusta kuitenkin puuttuvat luovat ja muotoilevat ainesosat, jotka ovat tarpeen käytäessä käsiksi ongelmiin.
  Uudenlaisen ajattelun avulla voimme päästä eroon kaavamaisista reagointitavoista. Kun opimme havainnoimaan omaa käyttäytymistämme, voimme ymmärtää itseämme ja myös muuttuvaa maailmaa ympärillämme.
  Markku Lappalainen on kerännyt avuksemme alan tärkeintä kansainvälistä tutkimustietoa (jota tarjoavat mm. lateraaliajattelun kehittäjä Eduard de Bono, aivotutkimuksen uranuurtaja Antonio Damasio ja tunneälyn pioneeri David Goleman) ja kehittänyt sen varaan rakentuvaa uutta ja innostavaa tapaa ajatella.
  Näkökulman vaihtaminen mahdollistaa monet tärkeät asiat päivittäisessä elämässä kuten huumorin, luovuuden ja positiivisen tavan selvitä päivän ongelmista.

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 3/2015, viikolla 10
  Sivumäärä: 294 s.
  Kirjastoluokka: 17.3
  Sähkökirjan ISBN: 9789523121423

  Muuta: Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

  Kirjan laji

  Muita elämäntaitokirjoja

  Koukuttavat suhteetSusanna Ruuhilahti

  Miksi huonosta ihmissuhteesta on joskus niin vaikea päästä irti? Susanna Ruuhilahti selvittää, millaiset asiat pitävät ihmistä kiinni vaikeassa suhteessa ja millaista apua koukuttavassa suhteessa oleva tarvitsee irtautumiseen.

  Lupa omaan elämäänMarita Moring

  Ulos uhrautumisesta. Vihdoinkin aikaa itselle ja oikeus omannäköiseen, onnelliseen elämään.

  Elämäntaidon käsikirjaTom Lundberg

  Innostava kirjoittaja tarjoaa kiehtovan matkan ihmismielen mahdollisuuksiin.