Kirja: Suomen rikkaat (Esko Seppänen)

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Suomen rikkaat Kuka kukin onEsko Seppänen

  Ennen laulettiin 20 perheestä. Tänään perheitä on 100, mutta yhtä lailla valta kulkee narussa, jossa se ei pääse suuren rahan voimaa puremaan. Keitä ovat Suomen omistajat ja ketkä heistä ovat julkisuudessa tuntemattomia salarikkaita?

  Kansanedustajana ja europarlamentin jäsenenä lähes neljännesvuosisadan toiminut Esko Seppänen on tässä kirjassa palannut juurilleen. Yleisradion toimittajana hän sai työstään kaksi tiedonjulkistamispalkintoa. Hän toi julkisuuteen suomalaisyhtiöiden salaiset omistustiedot ja poimi käsityönä julkisista veroluetteloista esiin Suomen rikkaat.

  Tässä kirjassa hän kirjoittaa monen vuosikymmenen kokemuksen ja ajan tuottaman uuden lähdeaineiston perusteella, miten raha ja valta ovat Suomessa olleet uusjaossa ja ettei Suomessa koskaan ole ollut niin rikkaita ihmisiä kuin tänään.

  Myös yritysten omaisuus on ollut isojaossa. Omistajat ovat ottaneet yrityksiin verottomasti kerätyn omaisuuden omakseen aliverotetuilla osingoilla ja myyntivoitoilla.

  Seppänen löytää monia Suomen rikkaita, jotka toimivat epäisänmaallisesti viedessään suomalaisella työllä tehdyt yritysten voitot ulkomaisiin veroparatiiseihin pakoon suomalaisen yhteiskunnan jäsenmaksua: kansallisia veroja. Näillä verojäniksillä on nimet. Kirjassa kerrotaan, keitä he ovat.

  Kukaan muu suomalainen ei olisi pystynyt kirjoittamaan näistä asioista tällaista kirjaa.

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 8/2014
  Sivumäärä: n. 250 s.
  Kirjastoluokka: 99
  Sähkökirjan ISBN: 9789523120747

  Muuta: Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

  Kirjan laji

  Muita tietokirjoja

  LonkeroJonna Pulkkinen

  Kirja kertoo tämän kansainvälisestikin uniikin juoman tarinan luoden samalla katsauksen maan panimoteollisuuteen.

  Pitääkö pankkiirit pelastaa?Thomas Piketty

  Teräviä puheenvuoroja länsimaiden talousromahduksesta ja sen jälkiseurauksista yhdeltä tämän ajan kuumimmista taloustieteilijöistä.

  Tapaus HodorkovskiRichard Sakwa

  Hyökkäyksellä Hodorkovskia vastaan oli kauaskantoisia poliittisia ja taloudellisia seurauksia. Richard Sakwa tutkii Jukosin nousua ja tuhoa sekä Putinin valtapolitiikkaa ja suhdetta suuryrityksiin.

  Mielen ruokaaSinikka Piippo

  Korvaamaton käytännön opas kaikille, jotka haluavat parantaa elämänlaatuaan ja henkistä jaksamistaan.

  Commodore 64Juho Kuorikoski

  Kattava historiikki legendaarisen kotimikron Suomen-valloituksesta.