Kirja: Superviljat (Chrissy Freer)

Kirja on loppuunmyyty.

Saatavana sähkökirjana sähkökirjoja myyvistä kaupoista.

  Superviljat Terveellisen ruokavalion uudet trenditChrissy Freer

  Tässä kirjassa käsitellään 12 superviljaa: kvinoaa, amaranttia, tattaria, tummaa riisiä, chiaa, hirssiä, kauraa, spelttiä ja ohraa sekä kamut-, emmer- ja freekeh-vehnää. Kirja kertoo niiden ravinto- ja terveysvaikutuksista samoin kuin siitä, miten niitä kannattaa käyttää ja valmistaa.

  Superruoka on ravintoa, joka on luonnostaan erityisen ravitsevaa suhteessa sen energiamäärään. Superviljat ovat viljalajeja, jotka ovat paitsi ravitsevia myös monella tapaa terveyttä edistäviä. Ne ovat viime aikoina herättäneet suurta kansainvälistä huomiota.

  Pitkälle jalostetuissa viljalajeissa on superviljoja huonompi ravintoarvo, vähemmän terveellisiä rasvoja, antioksidantteja ja kasviperäisiä ravinteita eli fytonutrientteja.

  Innostus superviljoja kohtaan on nousussa myös siksi, että ne sopivat syötäväksi silloinkin, kun on pakko pitää yllä erikoisruokavaliota, vaikkapa keliakian tai vehnäintoleranssin tähden. Superviljat sopivat myös niille, jotka syövät kasvis- tai vegaaniruokaa.

  Kirjassa esitellään myös runsaasti kustakin superviljasta loihdittuja herkullisia reseptejä, joten lukijalle tarjoutuu tapoja sisällyttää superviljoja omaan jokapäiväiseen ruokavalioonsa.

  Kirjan tiedot

  Ilmestymisaika: 2/2014
  Sivumäärä: 224 s.
  Kirjastoluokka: 68.2
  Sähkökirjan ISBN:

  Muuta: suomennos Anna Maija Luomi, kansi Susanne Gebbert

  Kirjan laji

  Ruoka- ja juoma-aiheisia

  Vaihtoehdot lihalleTatu Lehtovaara

  Kirja esittelee vaihtoehtoisia proteiininlähteitä ja kertoo, miten niistä saa maittavaa arki- ja juhlaruokaa.

  VeneruokaaJennie Gillander

  Kirjan ohjeilla pienessä venekeittiössä syntyy vaihtelevaa ja maistuvaa ruokaa joka päivä.

  Lakritsi- ja salmiakkikeittokirjaCarol Wilson

  Lakritsi- ja salmiakkifanien toivekirja opastaa, miten monella tavalla mustaa herkkua voi keittiössä käyttää: makeana, suolaisena, suklaan kera ja mausteena ruoanlaitossa ja leipomisessa.

  Suomalainen puurokirjaTiia Koskimies

  Suomalaisessa puurokirjassa on kaikkien perinteisten suomalaisten puurojen perusohjeet. Kotimaisten viljojen lisäksi kirjassa on gluteenittomista superviljoista valmistettuja puuroja sekä helppotekoisia ja trendikkäitä tuorepuuro-ohjeita.

  TulillaMatias Koskimies

  Kirja kertoo sekä tulen että tulilla istumisen merkityksestä ihmisille. Samalla se johdattaa avotulella valmistettujen herkkujen äärelle.